KARS Haber Girişi : 30 Nisan 2019 08:36

Kars Belediyesinden Temizlik Seferberliği

Kars Belediyesinden Temizlik Seferberliği
Kars Belediyesi, "Temiz Şehir" sloganıyla farkındalık oluşturmak amacıyla temizlik kampanyası başlattı.

Kars Olay-Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen başlattıkları temizlik kampanyasına vatandaşları da davet etti. Kars Belediye Başkanlığınca daha temiz, daha yaşanılabilir bir kent için “Temiz Şehir” sloganıyla başlatılan temizlik kampanyası İstasyon Mahallesinden start aldı. Başkan Ayhan Bilgen’in de katıldığı temizlik kampanyasında caddelere atılan çöpler toplandı. Toplanan çöpler daha sonra çöp arabalarını konularak kent dışına çıkarıldı. 

Başkan Bilgen yaptığı açıklamada; "Bundan sonra günlük takip ve hangi saatte nerede çöp alınacaksa bunu esnafımıza, konutlarda kalanlara ilan ederek, aynı zamanda bu saatlere uymayanlara zabıta marifetiyle gerekli uyarı ve cezaya giderilerek temizlik konusundaki üzerimize düşeni yapacağız. Ama sadece bizim üzerimize düşeni yapmamız yetmiyor. Bu şehirde yaşayan herkesin temiz bir Kars için, temiz bir şehir için üzerine düşeni yapması gerekiyor. Büyük marketler özellikle çok yüklü miktarda çöp çıkarıyor. İşlenmiş gıda ya da hayvansal atıklar çıkaran yemek veren firmalar özellikle bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.