KARS Düzenleme Tarihi : 02 Eylül 2020 22:43 Haber Girişi : 02 Eylül 2020 22:50

Kars Belediyesi Yol ve Kaldırım Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor

Kars Belediyesi Yol ve Kaldırım Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor
Kars Belediyesi, Kentte uzun yıllardır en büyük şikâyet konusu haline gelen bozuk yollar ile ilgili geçen ay başlattığı kilit parke ve asfalt uygulama çalışmalarını titizlik ve süratle sürdürüyor.

Kars Olay-Kars Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ve geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen ihale sonucu çalışmaya başlayan yüklenici firma, daha önce yol çalışması yapılmamış olan Merkez Yenişehir Mahallesi’nde kilit parke yol-kaldırım ve asfalt serme çalışması başlatmıştı. Yenişehir Mahallesi’nde halen sürdürülen kilit parke döşeme çalışmalarıyla birlikte Belediye ekipleri de Hafızpaşa ve Şehitler mahallesindeki ana cadde ve ara sokaklarda aciliyet sırası gözeterek asfalt uygulama çalışmaları ve öncesinde gerekli olan yol reglajı çalışmalarına devam ediyor.

 

Kars Belediyesi’nden yapılan açıklamada da kilit parke yol ve kaldırım çalışmalarının gerçekleştirilen ihale kapsamında ortalama 170 bin m2 alana döşemesinin yapılacağı, bunun da toplam 9 mahalle için uygulanacağı belirtildi.2019 yılı içerisinde uzun süredir atıl durumda ve arızalı olan kilit parke taşı ve asfalt plent üretim tesisi tamir edilip eksikler giderilerek tekrardan üretime geçirilmesi ile de diğer mahallelerdeki ihtiyaç alanlarına asfalt ve kilit parke döşeme çalışmalarının başlatıldığı belirtildi.

 

Kars Belediyesi tarafından yoğun biçimde sürdürülen yol ve kaldırım çalışmaları, hafta sonu ve gece saatlerine kadar devam ettirilerek kış ayları öncesinde planlanan programda aksama yaşanmaması için çaba gösteriliyor.

 

Geçtiğimiz günlerde de Kars Belediyesi Başkanı Ayhan Bilgen’de twitterdan yaptığı paylaşımda, mevsim koşulları el verdiği süre içinde Kars’taki yol sorununun büyük oranda giderileceği gayretini gösterdiklerini söyledi. Başkan Bilgen ayrıca; çalışmalar konusunda bilgi almak için de sık sık saha ziyaretleri gerçekleştiriyor. Yenişehir, Şehitler ve Hafızpaşa Mahallelerinde yürütülen çalışmaları ziyaret eden Bilgen’e  incelemeleri sırasında yanına gelen mahalle sakinleri uzun yıllardır yapılmayan yolları yapmaya başladıkları için teşekkürlerini iletiyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.