KARS Haber Girişi : 20 Temmuz 2019 13:30

Kars Belediyesi ve Kars36Spor'dan Açıklama

Kars Belediyesi ve Kars36Spor'dan Açıklama
Kars Belediye Başkanlığı'ndan Karspor hakkında açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada; "Karsspor kimsenin özel mülkü değildir." ifadelerine yer verildi.

Kars Olay- Kars Belediye'sinden yapılan yazılı açıklamada; "Karsspor kimsenin özel mülkü değildir. Şüphesiz Karsspor için Kars Belediyesi dahil herkes üzerine düşeni yapmak isteyecektir. 

Belediyelerin kurumsal olarak kendilerine ait spor kulüpleri dışındaki kulüplere nasıl mali destek sağlayabileceği yasalarda net biçimde tarif edilmiştir. Belediyenin şehrimizde faaliyet gösteren tüm alanlardaki amatör spor kulüplerine destek vermesi elbette hepimizin ortak arzusudur.Belediyenin 400 milyon borcu olduğunu, işçi maaşlarını 3 ay geriden ödediğini ve zorunlu hizmetleri bile vermekte zorlandığını gözardı etmeden elimizden gelen desteği vermeyi gençliğimize sahip çıkma adına önemsiyoruz.Yönetime geldiğimiz zamandan bugüne kadar iki engelli spor kulübüne şehir dışındaki müsabakalara katılımı için yol masrafı desteği mecliste tüm partilerin oy birliği ile verilmiştir.Yine aynı toplantıda bazı MHP'li üyeler bu tür destekler konusunda haklı uyarı ve eleştiriler yapmıştır. Bu konuda yine uzlaşma ve şehrin çıkarları konusunda ortaklaşma ile elimizden geleni yapacağız.Spor kulüp yönetimlerinin öncelikli sorumluluğu istediklerini alamayınca Belediye yönetimini istifaya davet etmeden önce neden daha kapsayıcı, katılımcı ve güçlü bir kulüp yönetimini sağlayamadıklarının öz eleştirisini yapmaktır." denildi.

 

Kars36 Spor Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız’dan Basın Açıklaması
Kars36 Spor Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız, yaptığı basın açıklamasında, “Bildiğiniz üzere ben Muharrem Yıldız olarak bu şehrinde sporu yaşatmak için 5 yıldır tek başıma mücadele ediyorum. Bu mücadelemde bizi herkes yanlız bırakmasına rağmen ben yılmadan tek başıma savaşıyorum. Bu güne kadar 8 milyon TL nakit paramı ve her hafta 3 günü İstanbul’dan Kars’a gelerek; işimi, ailemi mağdur etim. ‘Bu şehir benim helal olsun’ dedim. Şimdi bu sezon işimiz daha zor, ekonomik kiriz  ortada.” dedi.

Yıldız daha sonra şöyle konuştu:
“Bu basın açıklamasını yapmamın en önemli nedeni seçimlerle Kars’ta yeni bir belediye başkanı seçilmiş ve bu başkan seçim öncesi her yerde Karsspora destek olacağını söyleyerek taraftarın oyunu almak için her türlü yola başvurmuş ve seçilmiştir. Ben Karsspor başkanı olarak bu şehrin her kesiminden insanlara yönetimde yer verdim. Ayrıştırmadan Kars’ın tamamını kucakladık. Biz kulüp olarak belediyeden bu yıl ki beklentilerimizi bir liste halinde belediyeye ilettik. Fakat belediye başkanı bütün taleplerimize olumsuz cevap verince kendim onurumu, kusurumu bir kenara bırakıp bu başkanı ziyaret etim ve taleplerimizi kendisine sözlü ve yazılı iletim. Taleplerimiz şunlardı: Her sene Karssporda görev yapan aşçı, temizlikçi, şoför, bekçi ve yardımcı aşçı, Karssporun aracının mazot ihtiyacı ve önceki dönem meclis kararıyla verilen otoparkla yedi emin otoparkı ve havaalanı servisi. Bunları talep etik. Yeni seçilen Ayhan Bilgen sürekli bahaneler üreterek ‘bunları hiç birini yapamayız, kanun, yasa buna uygun değil. Bizim Karssporla organik bir bağımız yok’ dedi ve bende kendisine vermiş olduğum cevabı yeniliyorum.

Ayhan bey; seçim öncesi oy almak adına her yerde Karssporu kullanarak destek olacağınızı söyleyip durdun. Diyordun ki önceki dönem meclis kararı ile Karsspora verilen her şeyi iptal etiğinizi bunun sebebi de kanuna yasaya aykırı olduğunu söylüyorsun. Türkiye’nin her yerinde kulüplere tesis, araç gereç, personel ve nakdi yardım yapılıyor. Bunarın hepsi kanuna aykırı mı davranıyorlar. Sen kanunu yasayı bahane ederek geldiğin günden beri ağlayıp duruyorsun. Bir o makam bahane üreteceğiniz bir makam değil. Ve seçim boyunca sorunları anlatınız bunları çözmek için oy istedin şimdi müfettiş, kanun, yasa bahanesi ile ağlayıp duruyorsun. İki şey ortaya çıkıyor ya bilgisiz beceriksizsiniz ya da bilerek kasti yapmıyorsunuz. Ama o makamda bu şehrin oyları ile oturuyorsun ve bu şehrin insanları vergileri ile bu şehrin sporuna yardım etme gibi bir mecburiyetiniz var. Ya görevini yap ya da istifa et bu şehre beş yıl kaybettirme”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.