KARS Haber Girişi : 06 Ağustos 2018 13:57

Kars Belediyesi O İddiaları Yalanladı

Kars Belediyesi O İddiaları Yalanladı
Kars Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Kara; Kars Belediyesi Hayvan Barınağı’nda köpekler öldürülüyor iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kars Olay- Kars Belediyesi tarafından hizmetleri yürütülen Hayvan Barınağı'nda hayvanlar katlediliyor iddialarına ilişkin açıklama geldi.

Belediye Başkan Yardımcısı Kara, basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Şu anda Belediyemize atılan bu iftirayı biz kabul etmiyoruz. Bizim hayvan barınağımızda 500 köpek barınmaktadır. Köylermizden getirilip şehire bırakılan bütün köpekleri toplayarak barınağımızda muhafaza etmeye çalışıyoruz. Bizim bütün kurumlarla anlaşmamız var, kurumlardan artık yemekleri topluyoruz her gün  11:00 ile 15:00 arasında artık yemekleri toplayarak  köpeklerin beslenmesini yapıyoruz.

Yaşanan olayda barınağımızın hiçbir suçu yok. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz’de barınaktan sorumlu veteriner hekimimiz var, sağlık uzmanımız var bunlar sürekli hayvanların sağlığı ile aşısı ile yaralanmaları ile sürekli ilgilenerek tedavilerini yaparlar. Yapamadığımız tedavilerde ise ünversiteye götürerek gerekli tedavilerin yapılmasını sağlıyoruz. Şuanda projemizi başlattık, bugün itibari ile temel atmaya başladık, ameliyathanesi ile birlikte sağlık alanalrı ile birlikte güzel bir hayvan barınağı projesini uygulamaya koyduk. Birkaç gün önce bir hayvan sever arkadaşımız, birkaç yavru köpeği asfalta bulanmış halde bularak biz getirmiş, görevli arkadaşlarımız barınakta temizliğini yapmış, ilaçlama ve tedavi işlemlerini yapmışlar. Bu arkadaşlar nereden buldukları belli olmayan fotoğraflar ile hayvanın kafasının koparılmış, hayvanlar birbirlerini parçalamış diye iftiralar atıyor, bizim barınağımızda kesinlikle öyle bir şey olmadı. Köpekler bazen hırçınlaşıyor fakat bizim orada görevli bakıcılarımız hayvanları elleri ile tutarak bir birlerine zarar vermeden ayırarak korumaya çalışıyor. Bu arkadaş durmadan bizi karalamaya çalıyor,  buradan kendisine rant kazandırmayamı çalışıyor bunu anlayamadık. Bizim barınağımız her türlü koşulları ile 50 köpeğin bakımının yapıldığı bir barınaktır. Karsa köylerden hergün köpekler getirilerek bırakılıyor, ekiplerimiz her akşam 5-6 köpeği bu şekilde rehabilete ediyor. Belediyemiz çalışmaları gerçekleştirirken , belediyeyi kötülemeye çalışan art niyetli insanlar var, bunları kınıyorum yanlışlarını düzeltsinler diyoruz.” Dedi

Köylerden Gelen Köpeklerin Katledildiği İddiası
Başkan Yardımcısı Nusret Kara; Köylerden gelen köpeklerin katledildiği iddialarına ise;  Hayvanları katlettiğimiz iddiları var, köyleri bırakın şehir merkezinde bile hayvanlarımızı korumaya çalışıyoruz. Nerede katledilmiştir? Yalan yanlış iftiralar atıyorlar. Bunların hepsini reddediyoruz.  Belediyemiz gereken tüm görevlerini, üstlendiği konuları yapıyor.

Çerme Köyü’ndeki Kuduz Vakası
Merkez Çerme Köyü’nde bir tilki ile köpekten hastalık geçmiş, köpek hayvanı ısırmış ve kuduz vakası gündeme gelmiş. Mücavir alan dışına bakan Tarım İl Müdürlüğü’dür, bizimle hiçbir alakası yoktur. İl Tarım Müdürlüğü karantina altına almış gereken tedaviler yapılmıştır. Birkaç hayvan telef olmuş bunlarında gömü işlemi yapılarak koruma altına alınmıştır. Belediye ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Bu konuyu bile belediyemize mal etmeye çalışıyorlar. Bu hayvan severlerin yanlışlarını düzeltmelerini istiyoruz. O Köyde meydana gelen olayı belediye sahiplenmemiş diye algı yaratıyorlar, Tarım İl Müdürlüğü konunun yetkilisidir ve gereken çalışmayı yapmıştır. Biz barınağımızdaki 500-600 hayvanla mücadele ederken köylerdeki değişik olaylarla ilgilenebilme şansımızda yok. Mücavir alan dışında kalan yerlere genelde tarım müdürlüğü bakıyor bizlerde gerektiğinde yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.