KARS Haber Girişi : 14 Nisan 2021 18:12

Kars Belediyesi’nden Kapsamlı Kaldırım İşgali Denetimi

Kars Belediyesi’nden Kapsamlı Kaldırım İşgali Denetimi

Kars Olay-  Vali/Belediye Başkan V.  Türker Öksüz’ün talimatları doğrultusunda;  Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ana arterler ve ara sokaklarda kaldırım ve yolları işgal edenlere yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine Cadde ve sokaklarda yayaların kullanım alanı olan kaldırımlar başta olmak üzere, yol kenarlarının iş yerleri tarafından işgal edilmesinin önüne geçebilmek için Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların geçişini engelleyen hiçbir malzemenin yol ve kaldırımda bulunmasına izin verilmeyeceğini belirterek, kaldırımları işgal eden iş yeri sahiplerine söz konusu işgallerin Belediye mevzuatına aykırı olduğunu ve bu kanunlara riayet edilmediği takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 38.maddesine istinaden idari işlem yapılacağını belirterek esnaflardan duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulundular.


Uyarılara aldırış etmeyerek reklam tabelaları ve malzemelerini kaldırmayanlara ise müdahale edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.