KARS Haber Girişi : 18 Ağustos 2019 02:53

Kars Belediyesi'nden 17 Ağustos Mesajı

Kars Belediyesi'nden 17 Ağustos Mesajı
Kars Belediyesi 17 Ağustos 1999’da yaşanan deprem felaketi ile ilgili anma mesajı yayınladı.

KarsOlay- Kars Belediyesi tarafından yayınlanan mesajda: "Depremle mücadele yara sarmak değil, yara açmamak için önlem almaktır.Yapı üretim denetleme sistemini yürütürken rant odaklı değil, depremsel risk odaklı olmalı, dönüşüm sadece yık-yap modeli ile değil, yerinde güçlendirme yöntemi ile birlikte gerçekleştirilmelidir.

 

Kars Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü de depremler ve diğer doğal afetlerde bir daha hayatlara mal olan yıkım ve kayıpların yaşanmaması için; Kars’ın iklimini, coğrafyasını ve gerekli zemin etütlerini gözeterek, mimari ve statik sürdürülebilir yapı projelerine, kanunların gerektirdiği biçimde ve dikkatli şekilde inceleyerek onaylayıp ruhsat vermektedir.Yapı kullanım izni sürecinde ise insan yaşamına tehlike arz eden durumların da takipçisi olmaya devam edecektir.

 

Kars Belediyesi olarak bizde 17 Ağustos 1999 tarihinde hayatını kaybeden 17.480 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyor ve bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını diliyoruz." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.