KARS Haber Girişi : 28 Mayıs 2020 13:32

Kars Belediyesi Mor Hat Hizmete Girdi

Kars Belediyesi Mor Hat Hizmete Girdi
“Kars Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi”’ne vatandaşların direkt ulaşabilecekleri “Mor Hat” bugün itibariyle hizmete girdi.

Kars Olay-Kars’ta özellikle Covid-19 salgını tedbirleri ile evde kalma sürecinde kadına yönelik şiddet ve çocuk mağduriyetlerinin artmasının nedenleriyle birlikte ortadan kaldırılması, şehirde yaşayan her sosyal kesimden kadının korunması, desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla açılışı yapılan “Kars Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi”’ne vatandaşların direkt ulaşabilecekleri “Mor Hat” bugün itibariyle hizmete girdi.

 

Geçtiğimiz haftalarda Kars Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü’ne bağlı olarak açılışı yapılan ve çalışmalarını yürütmeye başlayan ofiste; fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kalan, sosyal dışlanmaya ve her türlü ayrımcılığa uğrayan kadınlara hukuksal, psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti vermek, aynı zamanda çocuk mağduriyetlerinin giderilmesi adına dayanışma sağlamak, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik olabildiğince yaygın farkındalık çalışmaları da ayrıca yürütülecek.

 

Hizmet vermeye başlayan ofiste bu amaç doğrultusunda sosyal hizmet uzmanı ve gönüllü psikologlar ile birlikte hukuk konusunda da destek sağlamak üzere avukatlar gelen taleplere göre faaliyetler yürütecek.

 

Bugün hizmete giren “Kars Belediyesi Mor Hat” sayesinde kentte mağduriyet yaşayan kadınlar direkt olarak ilgili kişilere ulaşarak destek talep edebilecekler.

 

Hafta içi 08:00 – 17:00 saatleri arasında aranabilecek olan hatta, destek talep eden kadınlar doğrudan sosyal hizmet uzmanı tarafından karşılanacak. İhtiyaç sahibi kadınlara kontrollü biçimde hizmet vermek ve süreci takip etmek için de ayrıca takip çizelgesi oluşturularak program halinde çalışmalar yürütülecek.

 

Kars Belediyesi Mor Hat: 0474 223 44 79

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.