KARS Haber Girişi : 29 Nisan 2020 22:49

Kars Belediyesi'den Üretim Seferberliği

Kars Belediyesi'den Üretim Seferberliği
Kars Belediyesi üretim kooperatifleri ile birlikte belediyenin ekilmeyen tarım arazilerini ekip, üreticiye de tohum desteği sağlamak üzere faaliyetlerine başladı.

Kars Olay-Kars Belediye Başkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca da bugün yerelde kalkınma amacıyla başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

 

Belediye Eşbaşkanları Bilgen ve Alaca’nın geçtiğimiz haftalarda sosyal medya adreslerinden Kars’ta tarım ve kırsal kalkınmaya dair üretim seferberliği çağrısında bulunmuştu.
Bilgen attığı twitte de
“Bahçe bizden fidan sizden.
Tarla bizden tohum sizden.
Kovan bizden arı sizden.
Kümes bizden kazlar sizden.
Kars'ta üretim seferberliği için elele vereceğiz.
İşsizliği yoksulluğu birlikte yeneceğiz.” demişti.

Ayhan Bilgen’in duyurusunu yaptığı çalışmalar bu hafta Kars Belediyesi’ne ait boş tarım arazilerinde şehirdeki kooperatifle birlikte sürülmeye başlanarak ekilmeye başlandı.Aynı zamanda üreticilere de tohum desteğinin verilmeye başlanacağı Kars’ta, geçmiş yıllarda üretilmiş fakat son yıllarda neredeyse hiç ekilmemiş olan buğdayın ata tohumu kavılca başta olmak üzere; nohut, mercimek, arpa ekimi de önümüzdeki günlerde Belediyeye ait arazilerde yapılacak. Hazırlanan çalışma takviminde yerel üreticiye de ayrıca arı kovanı, kaz ve tavuk civcivi desteğinin verilerek özellikle korona salgını sürecinde ortaya çıkan işsizliğe karşı mücadele edilecek.Kars’ta daha önce ekim biçim yapmış olan bireysel üreticilere de tohum desteği sağlanarak, sezon sonunda hem vatandaşlar işsizlik ve kıtlık tehlikesini atlatmış olup hem de şehirin adıyla bütünleşmiş tarım ve hayvancılık faaliyetleri yeniden canlandırılarak yörede kırsal kalkınma canlandırılacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.