KARS Haber Girişi : 02 Mayıs 2019 10:45

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'e Açık Sorular!

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'e Açık Sorular!
Kars Belediyesinde çalışan 700'e yakın işçinin istifalarının istendiği yankıları sürürken Kars Kamuoyu adına Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'e yazılı olarak cevap vermesi için bu soruları yöneltiyoruz.

Kars Olay- Kars'ta 31 Mart yerel seçimleri ardından Kars Belediye Başkanı Seçilen Ayhan Bilgen'in geçtiğimiz günlerde belediyede çalışan 700'e yakın işçinin istifalarınınn istendiği yönünde idddaların yankıları sürüyor.

Bizlerde Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'e kamuyounun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi adına sorduğumuz soruları yazıılı olarak cevaplandırımasını istiyoruz.
Bakalım Çiçeği burnunda Başkan sorduğumuz sorulara kulak mı tıkayacak yoksa soruları tek tek cevaplayacak mı?

Kars Kamuoyu şimdiden şu soruları yönelterek sormaya başladı bile!

1- Seçim çalışmaları süresince "Belediyede tespit ettiğiniz 250 bankamatik işçisi var" diye söylüyordunuz. Madem tespit ettiniz neden sadece o bankamatik çalışanlarını işten çıkartmıyorsunuz?

2- Belediyeye ait borç miktarlarını neden kalem kalem yayınlamıyorsunuz?

3- Hangi firma ve şahıs Belediyeden ne kadar alacaklıdır?

4- Başkan seçilmeden önce tüm bu borçları ve personelleri bilip, üstesinden geleceğiz derken, şimdi neden şirketin bahane ederek personel çıkartma yoluna gidiyorsunuz?

5- Belediye çalışanlarından toplanan dilekçeler neden evrak kayıt sistemiyle, sayı numarası verilerek değil de elden teslim alınıyor?

6- BİT ve KİT'ler kar amacıyla kurulmuş şirketler olmamasına rağme, kamu yararına faaliyet gösteren kuruluşlardır ve bunlarda kar- zarar güdülmez. Örnek olarak Türkiye Genelinde HALK EKMEK fabrikaları piyasaının çok altında fiyatta satış yaparak "sözde zarar" etmektedirler. Veya normal dolmuş ücretlerinin altında bir fiyatta Belediye araçları hizmet vermektedir. O halde bu mantıkla yola çıkılacaksa Belediye zarar etmektedir ve kapatılmalı mıdır?

7-Şirketin feshi ile ilgili olarak noter veya sendika yetkilileriyle ve hangi sendikalarla herhangi bir görüş alışverişinde bulundunuz mu? 

8- İşçiler verdikleri dilekçelerde sizin kendilerine örnek olarak sunduğunuz dilekçelerin dışında da dilekçe verebilirlermi? Ve "diğer haklarımdan feregat ediyorum" ibaresini yazmak zorundamıdırlar? 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İstayon 02 Mayıs 2019 19:13

    Haksız yere maaş alan istifa etsin kayırmacılıkla çalışan çıksın yata yata maaş alıyorlardı pislik karsı almış gitmişti şimdi disiplin zamanı

  • İstayon 02 Mayıs 2019 19:13

    Haksız yere maaş alan istifa etsin kayırmacılıkla çalışan çıksın yata yata maaş alıyorlardı pislik karsı almış gitmişti şimdi disiplin zamanı

  • E.b 02 Mayıs 2019 11:52

    Zamaninda dedik o kadar. Baskanda baskan yere goge sigdiramadilar. Sikinti olmaz baskan................ kadro aciyor iste fenami. .................................................. Hayirli ugurlu olsun kars a