KARS Haber Girişi : 03 Temmuz 2019 14:44

Kars Barajı Su Mu Sızdırıyor?

Kars Barajı Su Mu Sızdırıyor?
Kars Barajı'nda su seviyesinin yükselmesiyle birlikte kapakların açılması, barajın su sızdırdığı iddiasını gündeme taşırken köylüler de tedirgin olmaya devam ediyor.

Kars Olay-2019 yılı içerisinde yapımı tamamlanan ve su tutmaya başlayan Kars Barajında geçtiğimiz günlerde suların hızla dolması ve su debisinin istenilen seviyelerin üzerine çıkması gerekçe gösterilmiş ve barajdan su tahliyesi yapılmak üzere kapaklar açılmıştı. Su seviyesinin düşmesine rağmen baraj kapaklarının kapatılmaması baraj setinin su sızdırdığı iddiasını gündemde tutmaya devam ediyor. Haber ekibimiz iddia nedeniyle gittiği Kars Barajında su seviyesinin çok düştüğünü ve baraj önünde birçok alanda yer altından suların sızdığını kameralar vasıtasıyla görüntüledi.

 

Baraj nedeniyle yeri değiştirilen Çamçavuş köyü sakinleri de dertli. Çamçavuş köylüleri baraj yapılınca çok seviniyorduk ancak şimdi bir beddua gibi dilimizde.. ‘Kim kime beddua ediyorsa, evin köyün baraj altında kalsın’’ bedduası etsin diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Köy halkı; "duyduk ki baraj su sızdırıyor, evet bizce de su sızdırıyor. Bizim bir köyümüz, yerimiz yurdumuz vardı. Şimdi bizi bir tarafı baraj, bir tarafı şantiye, bir tarafı da ana yol ile kapalı. Bizi dar bir alana sıkıştırdılar, köyde hareket edeceğimiz alanımız bile yok, hatta öyle ki evimizin yanına bir kuyu kazsak daha bir metreden su çıkıyor. Yeter, bıktık artık böyle zulüm olmaz.. Barajdan yararlanacağız sandık, ancak ne var ki baraj su sızdırdığı gibi biz köylülere de faydası yokmuş" diyerek seslerini duyurmaya çalıştılar.

 

Kaynak: KarsPususla

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • DSİ 24. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 03 Temmuz 2019 21:38

    Söz konusu açıklamada bahsedildiği gibi hakaret içeren bir açıklama olmayıp, vatandaşın doğru bilgi ve haber sahibi olmasını sağlayıcı açıklamadır.

  • DSİ 24. Bölge Müdürlüğü 03 Temmuz 2019 15:38

    Değerli okurumuz yorumunuz onaylanmamıştır. Bunun birden fazla nedeni olabilir. Lütfen yorumlarınızda küfür, hakaret, aşağılayıcı bir ifade, kanıtlanmamış bir iddiaya yer vermeyiniz. Unutmayınız ki bu uygulamamız adli soruşturmalar karşısında sizi de korumayı amaçlamaktadır. İlginiz için teşekkürler.