EKONOMİ Haber Girişi : 25 Kasım 2019 00:13

Kars Aile ve Sosyal Politikalar 8 Personel Alacak

Kars Aile ve Sosyal Politikalar 8 Personel Alacak
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kars'ta ASDEP programı kapsamında 8 personel alacak. İşte detaylar...

Kars Olay- Kars'ta ASDEP programı kapsamında 8 personel alacak. Alınacak personellerin ise kadro dağılımı şu şekilde; Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar 4 , Sosyoloji 2 , Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 1 , Psikoloji 1 kontenjan olacak şekilde planlandı.

 

Yapılan duyuruda; "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Taşra Teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında çalıştırılmak üzere, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın ek 2 nci maddesine göre, aşağıda belirtilen bölüm ve sayıda Aile Sosyal Destek Personeli Pozisyonu için yapılacak sözlü sınav ile sözleşmeli personel alınacaktır." denildi.

 

Başvurular (www.ailevecalisma.gov.tr ve/veya https://ailevecalisma.gov.tr/pdb) yer alan sözleşmeli personel alım sınavı başvuru sayfasından elektronik ortamda 27/11/2019 - 06/12/2019 tarihleri arasında yapacaklardır.

 

ASDEP NEDİR?
ASDEP, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.) yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir Programdır. ASDEP ile nihai olarak, yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca Bakanlığımızın sağladığı sosyal yardımların amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı yerinde, etkin bir şekilde denetlenebilecektir.

 

Başvuru Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.