KARS Haber Girişi : 23 Temmuz 2019 23:51

Kars’a 13 Projede 2.2 Milyar TL’lik Yatırım

Kars’a 13 Projede 2.2 Milyar TL’lik Yatırım
Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, DSİ ve Karayolları bölge müdürlüklerinin yatırımlarını yerince inceleyerek yatırımları değerlendirdiler.

Kars Olay-Kars Milletvekili AK Parti MKYK üyesi 65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, DSİ ve Karayolları bölge müdürlüklerinin yatırımlarını yerince inceleyerek yatırımları değerlendirdiler.

Arslan ve Kılıç’ın ilk incelemesi Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü’nün İnönü Caddesi’nde devam eden kaldırım çalışmalarına oldu. Karayolları 18. Bölge Müdürü Erhan Özkaya’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Arslan ve Kılıç, işçilerle sohbet edip hal ve hatırlarını sordular ardından da kaldırım taşı döşediler.

KGM 18. Bölge Müdürü Erhan Özkaya; "İnönü Caddesi’ndeki yapım çalışmalarımız devam ediyor. Yolun sağ kısmında ki çalışmalarımız tamamlanmış yolun sol kısmındaki kaldırım çalışmaları şuan gerçekleştiriliyor. Bayramdan sonra ağustos ayının son haftasında BSK imalatımız başlayacak." dedi.

Milletvekili Ahmet Arslan, “Biz AK Parti adına milletvekili sorumluluğu almış ve Kars’a hizmet eden iki kişi olarak belediye hangi partiden olursa olsun, belediyenin yapması gereken çalışmalar ayrı merkezi hükümetin yapması gereken çalışmalar ayrı diyerek hizmet kervanını yürütüyoruz. Ancak bu arada da gerek ilçe belediyeleri gerekse il belediyesi olmak üzere onların yapamadığı imkanlarının yetişmediği yerde de yine merkezi hükümet marifeti ile destek veriyoruz. Nitekim bu işte daha önceden merkezi hükümet olarak söz verdiğimiz çalışmalar kapsamındadır.  Şehir merkezine giriş ana arterleri olan 3 bulvar daha önceden yapılmıştı. Bunlar yaklaşık 20 km mesafede olup yaklaşık eski parayla 50 Milyon TL’lik yatırım yapıldı." dedi.

PROJELER DURDU ALGISI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR!

Zaman zaman Kars’ta projelerin durdurulduğu algısının oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Ahmet Arslan insaf etmek lazım Kars ölçeğinde bir ilde sadece karayollarının 2.2 Milyar TL  projesi ile bunun yanında diğer bakanlıklarında projelerinin devam ettiğini belirtti.

Arslan açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Kars ilinde 932 km karayolu ağında yol var. Bu 932 km 2002 öncesi hiç BSK yol yok iken şimdi 300 km de bölünmüş veya tek yol şeklinde BSK yolumuz var.  Yine 22 km bölünmüş yol var iken bugün 234 km bölünmüş yolumuz oldu. Bugün itibari ile karayollarında 13 projede çalışmamız devam ediyor ve bu 13 projenin tutarı 2.2 Milyar TL’dir. Şu an bu devam eden projelerimizin %40’ından fazlası bitmiş durumda."

Arslan ve beraberindekiler daha İnönü Caddesi’nde ki çalışma alanında ayrılarak önceki dönem belediye meclisi tarafından Ahmet Arslan Bulvarı adı verilen bağlantı yolunda inceleme çalışmasına devam etti.

Arslan, Cumhuriyet Köyü yakınlarında çevre yolu ile birleşiminden  Kafkas Üniversitesi önünden geçip Mihralibey Köprüsü önünde bağlantısı yapılacak olan yeni yolunda eylül ayı başında açılarak trafik akışının sağlanacağını belirtti.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, hangi partiden olursa olsun belediyenin yapması gereken çalışmalar ile merkezi hükümetin yapması gereken çalışmalar ayrı olduğunu söyledi.Hükümet olarak hizmet kervanını yürüttüklerini de söyleyen Arslan: “Ancak yine ister ilçe belediyelerinde olsun ister il merkezinde olsun, onların yapamadığı, imkanlarının yetişmediği yerlere yine merkezi hükümet marifetiyle destek veriyoruz. Nitekim bu iş de daha önce merkezi hükümet olarak söz verdiğimiz işler kapsamında yapılan bir çalışmadır.Vatandaşımıza verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirmeye devam ediyoruz. Zaman zaman tereddütler oluşuyor. Acaba belediye başka partide olunca bu milletvekilleri, bu işlerin yapılmasının arkasında durmayacaklar mı, bunlardan vaz mı geçecekler, biz de vazgeçmeyeceğimizi zaten ifade etmiştik. Bugün de burada sizlerin huzurunda bu işlerin yürütülüyor olmasından duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isterim. Gaffar Okkan Bulvarı, İsmail Aytemiz Bulvarı ve Hüseyin Atak Caddesi 3 proje daha yapılmıştı. Yine OSB istikametine, Kümbet köyü istikametine devam eden projeyi de düşünürseniz, yaklaşık 20 kilometre daha önce proje yaptık. ve 50 milyonluk, eski parayla 50 trilyonluk yatırım yapıldı. Hemşehrilerimiz gördüler o zaman yine milletvekiliydik. O sözümüzü yerine getirdiğimizi hemşehrilerimiz gördü. Daha sonra ikinci etabında da yine yaklaşık 50 milyonluk bir söz verdik. O kapsamda da çalışmalar başladı.”

“Tam 7 cadde de çalışmamız sürüyor.” Diyen Arslan, “İnönü Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Faikbey Caddesi, bu 3 caddede çalışma devam etti. Subatan Yolu'nda çalışma devam etti. Digor Yolu'nda İsmail Hakkı Alaca Caddesi orada da yine söz vermiştik. O cadde de çalışmalar devam etti. Erzurum Köprüsü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) giden yolumuzda çalışmayı yapacağız" diye konuştu.

Kars'ın belediye sınırları içerisinde bulunan yollarına 100 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Arslan, "Bir önceki dönem belediye başkanımıza ve belediye meclisi üyelerimize parti ayrımı yapmadan teşekkür ediyorum. Üniversite istikametinden Cumhuriyet köyüne giden caddenin ismini Ahmet Arslan Caddesi koymuşlardı. O caddedeki çalışmalarımız da devam ediyor. 16 kilometrelik bir proje, 16 kilometrelik projenin büyük kısmı bitirildi. Yaklaşık 3 kilometrelik kısmında çalışma devam ediyor. Bütün bu çalışmalarla ilgili bordür ve tretuvar çalışmalarını bayram öncesi bitirmiş olacaklar. ve inşallah okullar açılmadan Eylül ilk haftasın da da bütün buraların BSK çalışmaları tamamlanmış olacak. Böylece söz verdiğimiz 16 kilometrenin tamamı tamamlanmış olacak. Biz yaklaşık 100 milyonluk eski parayla 100 trilyonluk işi şehrin içerisine yapmış olacağız" dedi.

Arslan ve Kılıç’ın ziyaretlerine AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı da eşlik etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.