KARS Haber Girişi : 03 Şubat 2021 15:33

Kars 112 acil çağrı merkezi hizmete açıldı

Kars  112 acil çağrı merkezi hizmete açıldı
Arslan ve Karaman faaliyete geçen 112 Acil Çağrı Merkezi’nde ilk çağrıları karşıladı.

Kars Olay- İçişleri Bakanlığının 112 Acil Çağrı Merkezi Yönetmeliği çerçevesinde tüm acil yardım numaralarının “112” çatısı altında birleştirilmesinin ardından tek numara uygulaması, 59. il olarak Kars’ta da hayata geçirildi. 110-İtfaiye, 177-Orman Yangın ve 156-Jandarma İmdat numaralarını tek bir çağrı numarası altında birleştiren ve Türkiye’nin 56’ncı “112 Acil Çağrı Merkezi”, GAMER hizmet binasında çağrı kabulüne başladı.

 

   Kars 112 Acil Çağrı Merkezi’nin çağrı kabul ofisinde gazetecilere açıklama yapan İçişleri Bakanlığı adına açılışa katılan  İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünün faaliyete geçmesi nedeniyle bir araya geldiklerini kaydederek, “Ülkemizde acil çağrı numaralarının tek elde toplanmasına yönelik Acil Çağrı Merkezi Projemiz 2003 yılından bu yana yürütülmektedir. 110, 177 ve 156 alanında acil çağrı numaralarımız burada faaliyete geçti. 5 acil çağrı karşılayıcı olmak üzere 24 personelin görev yapacağını da sözlerine ekleyen Karaman, önümüzdeki günlerde de diğer çağrı numaralarının da bu merkezde toplanacağını aktardı.

 

   65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan da, “Bütün kurumlarımız insanımızın hayatını kolaylaştırmak adına birçok projeyi hayata geçiriyor, bu da onlardan biri. Ayrı ayrı çağrı numaralarıyla insanların kafasının karışmasından ise insanlar tek bir numarayı arayacaklar burada otomatik olarak her gelen çağrının talebine bağlı olarak çağrı bir yere yönlendirilecek ve çözüm üretilecek.” dedi. Konuşmaların ardından, Arslan ve Karaman gelen ilk çağrılara yanıt vererek, vatandaşlardan gelen talepleri ilgili kurumlara yönlendirdi.  Arslan, Karaman ve protokol  daha sonra Acil Çağrı Merkez Müdürlüğü personeliyle hatıra fotoğrafı çektirerek, personele başarılar diledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.