KARS Haber Girişi : 15 Eylül 2018 16:30

Karayollarının Asfaltına ARAS EDAŞ Direği Engel Oldu

Karayollarının Asfaltına ARAS EDAŞ Direği Engel Oldu
Kars’ta Karayolları 18 Bölge Müdürlüğü’nün Kars çevre yoluna attığı asfalta bu kez ARAS EDAŞ’a ait direkler engel çıkarttı.

Kars Olay-Kars Karayolları 18 Bölge Müdürlüğü Kars’ın yollarını asfaltlamaya devam ediyor. Özellikle şehirlerarası asfaltla Kars’ın tüm giriş çıkışlarını asfaltlayan Karayolları bu gün çalışmalarına Kars Çevre Yolunun Digor kavşağına asfalt atarak devam etti. Hummalı şekilde çalışmaların devam ettiği sırada kavşağın ortasında bulunan ARAS EDAŞ’a ait olan direğin aylardır kaldırılmaması ise adeta çalışmalara sekte vurdu. 
Yolun ortasında kalan diğerin sökülmemesine tepki gösteren firma yetkilisi; “Yol yapım çalışması alından kalan elektrik direğinin taşınması için ARAS EDAŞ’a bir çok kez dilekçe yazdık, Kars İl Emniyet Müdürlüğü’ne de bilgi verdik ama ARAS EDAŞ Ekipleri gelip sökmediler ve bu şekilde çalışma yapmak zorunda kaldık. Tedaşın gelip yolun ortasında kalan direği kaldırması lazım ama kaldırmıyor. Biz kendi imkânlarımızla güvenlik tedbiri almaya çalışıyoruz, ama bu çaresiz ve kesin çözüm değil. Elektrik direğinin buradan kaldırılması lazım. 5 aydır ARAS EDAŞ’a yazı yazmamıza rağmen arayan soran olmadı. Bu yol şehirlerarası çevre yolu olması açısından tehlike arz ediyor.  Şantiye yetkilisinin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ARAS EDAŞ’ı defalarca aradığını belirterek bu direğin yolun ortasından kaldırılmamasına anlam veremediklerini belirtti.” Açıklamalarında bulunarak direğin kaldırılması için biran önce çalışma başlatılması isteğinde bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.