KARS Haber Girişi : 15 Ağustos 2018 22:06

Karayolları Kombina Yolunu Bitirdi

Karayolları Kombina Yolunu Bitirdi
Kars’ın çevre yolu ile bağlantısını sağlayacak olan ana giriş arteri tamamlanmasının ardından araç sürücüleri tarafından kullanılmaya başlandı.

Kars Olay-  Kars’ta Kombina Yolu olarak bilinen ve yıllardır patika tarla yolu olarak kullanılan yol dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın girişimleri ile yatırım programına alınmış, KGM 18. Bölge Müdürlüğü’nün çalışmalarını tamamlamasının ardından kullanıma hazır hale getirildi.

Şehir Merkezi’nden şehir dışına yolculuk yapacak araç sürücülerinin en kısa mesafeden gitmelerini sağlayacak yolda Mihralibey İlköğretim Okulu’ndan Kafkas Üniversitesi istikametine buradanda Cumhuriyet Köyü kavşağına bağlantı sağlanıyor. Yaklaşık 5 kilometre mesafede olan, gidiş geliş 4 şerit halinde yapılan bağlantı yolu ile ulaşımda kolaylık sağlanacak. Yapımı tamamlanan karayolunda Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından üst yapı, trafik işaretleme ve yol çizgi işlemleri büyük ölçüde tamamlanmış durumda iken dahi araç sürücüleri yolu kullanmaya başladı.

Kars ziyaretinde dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslanın proje hakkında yaptığı açıklamda; Şehrin içinde Mihralibey köprüsünden Üniversitenin içine Cumhuriyet köyüne giden yol var. Orayı da sıcak asfalt yapıyoruz. Şehrin içinde 3 tane yolla yetinemeyiz. Tek olmaması lazım. Hüseyin Atak Bulvarı ve Paşaçayır yolunda da kaliteli sıcak asfaltı karayolları yapacak. Valilik önünden İnönü caddesinden Mihralibey köprüsüne karayolları kalitesiyle bağlanmazsa o da eksik kalır. Onu da yapıyoruz. Sadece şehir içindeki 4 projenin bedeli 25 milyon TL. Daha önce 40 milyon TL'lik yollara ilave 25 milyon TL ilave yol yapıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.