İLÇELER Haber Girişi : 08 Ağustos 2021 11:33

Kağızmanlı Şehidin Adı, Mezun Olduğu Okula Verildi

Kağızmanlı Şehidin Adı, Mezun Olduğu Okula Verildi
Kağızman Çengilli, köyü Ortaokulu'nun adı,  Kağızman Kaymakamı Turan Soğukoluk'un özel girişimleri sonucu Şehit Piyade  Er Erdal Oral Ortaokulu olarak değiştirildi. 

Kars Olay- 2009 yılında Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında, PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Erdal Oral'ın ismi, mezun olduğu ortaokula verildi.

 


Düzenlenen törene Kağızman Kaymakamı Turan Soğukoluk,İlçe Emniyet Müdürü Halil Ulusoy , İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Suat Güner,Ak Parti Kağızman İlçe Başkanı Nuri Turan İlçe Müftüsü İsmail Durna ve şehidin yakınları katıldı.

 

 


Kısa süre içinde yaptığı çalışmalar ve devlet adamlığı ile ön plana çıkan Kağızman halkının gönlünde taht kuran  Kaymakam Soğukoluk Çengilli köyünde vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

 

Açılışta konuşan Soğukoluk, "Bu okula şehidimizin adını verdik. İnşallah bu okulda ismi yaşayacak. Buradan bir sürü vatanperver evladımız mezun olacak. Bu çocuklarımız büyüdükçe yetiştikçe inşallah şehidimizin ruhu şad olacak. Şehidimizin kederli ailesine sabır diliyorum. Ancak kendileriyle gurur duyuyorum. 
Çünkü vakur bir duruş sergileyerek Anadolu insanının vakur duruşunu gösterdiler. 'bir evladım daha var onu da gerekirse gönderirim. Lazım olursa bende giderim vatan sağ olsun, millet sağ olsun' diyerek gururlu duruşlarını gösterdiler" dedi. Program şehidin köy mezarlığında mezarı başında düzenlenen anma töreni ve yapılan duaların ardından sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.