İLÇELER Haber Girişi : 16 Şubat 2022 23:28

KAĞIZMAN ZABITA EKİPLERİ KDV İNDİRİMİ DENETİMİNDE

KAĞIZMAN ZABITA EKİPLERİ KDV İNDİRİMİ DENETİMİNDE
KDV indirimi sonrası zabıta ekipleri marketlerde denetim gerçekleştirdi

Kars Olay- Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirildiğini duyurmuştu. Bunun üzerine Kağızman zabıta ekipleri, marketlerde gıda ürünlerini denetledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temel gıda maddelerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirildiği açıklamasının ardından indirimli KDV oranları 14 Şubat'tan itibaren geçerli olmaya başladı. Bunun üzerine Kağızman Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından ilçede gıda ürünü satan işletmeler, birer birer denetlendi.

 

Yapılan denetimde vatandaşların aldıkları ürünlerin kasada kesilen fişlerinin KDV oranının yüzde 1 olarak kesilip kesilmediği ve raflardaki fiyat ürün etiketlerinde düzenleme yapılıp yapılmadığı kontrol edildi.


“Şu an tekrar dün yaptığımız alışverişin aynısını yapacağız”
Bir markette denetim yapan Kağızman Belediyesi Zabıta Müdürü Engin Metedoğlu, "Cumhurbaşkanı Sayın  Recep Tayyip Erdoğan'ın vermiş olduğu talimat üzerine temel ihtiyaç malzemelerinde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 1'e düşürüldü. Bununla ilgili biz dün akşam bir denetim yaptık. Bu oranların bugün yüzde 1'e düşmesi gerekiyor. Şu an tekrar dün yaptığımız alışverişin aynısını yapacağız. Kasaya gittiğimizde bu oran kaça düşmüş buradaki fiyatlar ne kadar düştü aradaki farkı göreceğiz. Bugünkü denetimlerimiz bu maksatla yapılmaktadır. Temel ihtiyaçlarımız olan çay, şeker, yağ, un, yumurta gibi malzemeleri alışveriş arabasına dolduruyoruz. Aradaki farkı kasada göreceğiz. " şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İsmet 17 Şubat 2022 07:56

    Nerde bakılıyor yumurta 38 TL ydi KDV indirimi olacak diye 45 TL çıkardılar indirim geldi 42 TL düşür düler Bim A. 101 sonrada adaletten bahsediliyorlar boşşşşş heryerden takıyorlar