Kağızman'da Yeni normalleşme süreci başladı

Kars Olay- Cumhurbaşkanı Recep Tayip ERDOĞAN'ın açıklamasından sonra  Kağızman'da, restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler saat 07.00'den itibaren yüzde 50 kapasite ile açıldı.  

İşletmelerini yüzde 50 kapasiteye göre düzenleyen esnaf uzun bir aranın ardından hizmet vermeye başladı.

Kahvehane işletmecisi Osman Demir, iş yerini hizmete açacağı için çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.

Yaklaşık 1 yıldır tedbirler kapsamında kahvehanesini açmadığını belirten Demir, bundan sonraki süreçte kurallara daha fazla uyarak normalleşmeye çalışacaklarını dile getirdi.

Sabahın erken saatinde kahvehanesine gelerek temizlik yaptığını ve çay ocağını hazırladığını aktaran Şahin Cücü ise uzun zamandır kahvehaenemiz kapalıydı sadece servis yapıyorduk şimdi normelleşmeye döndük yinede tebdiri elden bırakmamak lazım kurallara uyarak Müşterilerin mesafeli oturmalarını sağlayacağız." dedi.

Müşterilerden emekli öğretmen Hikmet Aksu"Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra insanlarda bir rahatlama oldu,bu masamızdada görünüyor yinede rahat değiliz insanın bir birine verdiği tebdiri hiç bir tıp veremez.Tebdirli olmalıyız tebdiri elden bırakmamalıyoz"dedi

Kahvehane  işletmecisi Zekerya Gülderen de ilk etapta yüzde 50 kapasiteyle hizmet vermenin yeterli olduğunu düşündüğünü ifade etti.

İlerleyen günlerde Kars ilimizin risk haritasının maviye dönmesi ile tamamen normalleşmeyi arzu ettiklerini anlatan Gülderen, uzun zamanın ardından müşterilerini kabul edeceğini kaydetti.

  • 4 / 1 Kağızman'da Yeni normalleşme süreci başladı 0

  • 4 / 2 Kağızman'da Yeni normalleşme süreci başladı 1

  • 4 / 3 Kağızman'da Yeni normalleşme süreci başladı 2

  • 4 / 4 Kağızman'da Yeni normalleşme süreci başladı 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.