İLÇELER Haber Girişi : 10 Kasım 2019 21:12

Kağızman'da Kan Davalı 2 Aileyi Kaymakam Barıştırdı

Kağızman'da Kan Davalı 2 Aileyi Kaymakam Barıştırdı
Karsın Kağızman ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki aile arasında çıkan ve 17 kişinin yaralandığı husumetli iki aile İlçe Kaymakamı İshak Çınar öncülüğünde barıştırıldı.

Kars Olay-Geçtiğimiz temmuz ayında  Karsın Kağızman İlçesine bağlı Kömürlü Köyünde arazi anlaşmazlığı yüzünden Akyıldırım ve Yalçın aileleri arasında kavga çıkmış, çıkan kavgada 17 kişi yaralanmıştı.

İlçe Kaymamı İshak Çınar öncülüğünde köyün ileri gelenleri ile birlikte, iki aile arasında barış yemeği düzenlendi.  

İlk olarak husumeti aileler köyün camisinde bir araya getirilerek kuran-ı kerim okundu ve dua edildi, sonrasında ise iki aile üyeleri el sıkışıp birbirlerinden helallik aldı. Barışın sağlanmasının ardından Kaymakam Çınar, İlçe Jandarma Komutanı, İl meclis üyeleri ve köyün ileri gelenleri barışan ailelerle birlikte düzenlenen yemeğe geçti.

Barış programında konuşan Kaymakam İshak Çınar; ‘’ Öncelikle bu barış ortamının sağlamasından ötürü herkese çok teşekkür ediyorum. Barış için gösterdikleri çabadan, erdemlilikten ve büyüklükten ötürü de ailelere çok teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle kavgalar üzücü hadiseler yaşatmasın. Göstermiş olduğunuz duyarlılıkla bu barış ortamının yaşanması yöremizde ki husumetli ailelere de örnek olacaktır. Tekrardan hepinize çok teşekkür ediyorum.’’ ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.