İLÇELER Haber Girişi : 20 Mayıs 2019 11:33

Kağızman'da Acil Yıkım Kararı Alınan Okulda Eğitim Devam Ediyor!

Kağızman'da Acil Yıkım Kararı Alınan Okulda Eğitim Devam Ediyor!
Kars'ın Kağızman  ilçesinde Atatürk Ortaokulunda 3 yıl önce İl Bayındırlık Müdürlüğü'nce acil yıkım kararı verilen yıkım kararının 05/07 /2018 tebliğ edilmesine rağmen halen, eğitime devam ediyor.

Kars Olay-Alınan bilgiye göre, 635 öğrencinin 37 öğretmenin eğitim gördüğü 2 katlı A ve C Blok olan okulun tavan ve duvarlarında oluşan çatlaklıklar, velileri ve öğrencileri tedirgin ediyor.
Veliler, 50 bin nüfuslu ilçeye hizmet veren Atatürk ortaokulunun yıkım kararının halen uygulanmadığını belirterek, binanın bir an önce yıktırılıp yerine yenisinin yapılmasını istiyor.
Harabe durumundaki binada eğitim görmekten korktuklarını  ifade eden öğrenciler, derslere adapte olamamaktan yakınıyor.

 

YETKİLİLER NEDEN YIKIM KARARINI UYGULAMADI?
Atatürk ortaokulunun acil yıkım kararı olmasına rağmen yıkılmadığınına tepki gösteren bazı veliler,"Sayın Valimize İl Millieğitim Müdürümüze seleniyoruz çürük okulda bizim öğrencilerimize nasıl eğitim ve öğretim verebilirsiniz. Bizim çocuklarımızın başına bir sorun gelse bunun hesabını kim verecek? Yatılı ortaokulunun aynı yıkım kararı olmasına rağmen hemen yıkıp yerine yenisini yapıyorlar ALLAH devletimize zeval vermesin her türlü imkanları seferber ederken bazı yetkililerin keyfi müdahalleri bizleri mağdur ediyor" diye konuştular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.