İLÇELER Haber Girişi : 19 Aralık 2019 14:13

Kağızman'a Doğal Gaz Müjdesi

Kağızman'a Doğal Gaz Müjdesi
65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan Kağızman için doğal gaz müjdesi verdi,

Kars Olay-Kars Milletvekili Ahmet Arslan yaptığı açıklama: "Bakanlığım döneminde o zaman Enerji Bakanı olan Sayın Berat Al bayrağa Kağızman'ın doğal gaz ihtiyacı var dedik. Selim ilçemizin doğal gaz ihtiyacı var, sağ olsun o da o sene bu anlamdaki kurul toplantısında hem Selim İlçesinin hemde Kağızman ilçesinin doğal gaza kavuşturulması sözünü verdi .


Nitekim bizde geldik burda hemşirelerimize söyledik onlarda memnuniyetlerini ifade ettiler. Geçen yıl Selim ilçemizin doğal gazı başladı bu sene doğal gazı verildi ve bu kış selimli hemşirelerimizin bir kısmı doğal gazla yararlanıyor.
Bizde bu vesileyle hem şu anki enerji bakanımızla hemde bir önceki enerji bakanımız Berat Al bayrakla hemde işin yatırım boyutu nedeniyle hazine ve Maliye bakanlığını katkılarıyla Selim ilçesin doğal gazı bağlandı hayırlı ve uğurlu olsun diyor tamamı bittiğin dede enerji bakanımızı getirip açılışını yapacağız.


Kağızman ilçemizin daha önce Bakanlar kurulu kararı benimde bulunduğun dönemde aldığımız bir karar çerçevesinde Merkez nüfusu yirmi binin üzerinde olan ilçelerde doğal gazın getirilmesi boru hattıyla kararlaştırmıştı yirmi binin altında olan ilçelerde depo kullanarak taşıma yöntemi ile getirilmesi kararı alınmıştı.Enerji Bakanımız buranın kış şartları çok ağır geçtiğinden dolayı sıkıntı olur biz bunu boru hattı şeklinde getirelim dedi Biz bu konuyla ilgili Milletvekili arkadaşım Yunus Kılıçla 2018 yılında Enerji Bakanımız Fatih Dönmez beyle görüşüp bu sözü aldık.


Daha sonra bu senenin başında ocak ayında yani 2019 tarihinde doğal gaz işine başlamalıyız dedik Enerji Bakanımız zaten programımızda var bir sıkıntı yok dedi 18 Eylülde kendisini ziyaret ettim Selim ilçemizde Kağızman ilçemize doğal gaz gelme işlemini başlatıyorlar

 

Sayın Belediye başkanımızda görüşmüş nüfusu yirmi binin üzerinde olduğu tarihte Kağızman ilçemize doğal gaz gelecek burada halkımıza şunu söylüyorum köydeki vatandaşlarımızda nüfus kayıtlarını Kağızman ilçemize alalım ve doğal gaz getirelim." ifadelerine yer verdi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.