EKONOMİ Haber Girişi : 06 Nisan 2019 00:20

Kafkas Üniversitesi’nden Bilgilendirme Atağı

Kafkas Üniversitesi’nden Bilgilendirme Atağı
Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından TÜBİTAK’a sunulan proje kapsamında Girişimcilik Eğitimi alan Eğitim Fakültesi 3. Sınıf fen bilimleri öğretmen adaylarına düzenlenen törenle katılım belgeleri verildi.

Kars Olay-Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen törene KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu,  KOSGEB Girişimcilik Dairesi Başkanı Şentürk Ççalkınsın, KOSGEB Kars İl Müdürü Lütfullah Aktaş, Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzmanı Dr. İbrahim Yaşar, KOSGEB KOBİ Uzmanları,   üniversitenin akademik ve idari personeli, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile davetliler katıldı. Düzenlenen programda katılımcılara KOSGEB ile Türk Patent ve Marka Kurumu uzmanları tarafından destekler hakkında bilgiler verildi.

Açılış konuşmaları ardından Dr. Öğretim Üyesi Arzu Bilgin Kirman, TÜBİTAK Projesi kapsamında hazırlanan ürünlerin tanıtımını içeren sunumunu yaptı. Eğitim alan fen bilimleri öğretmen adaylarının bitirme ödevi olarak hazırladıkları iş planları göz doldurdu. Daha sonra ise KOSGEB KOBİ Uzman Yardımcısı Meryem Algen tarafından KOSGEB’in 2019 yılı itibari ile uygulamaya koyduğu Girişimciliği Geliştirme Destek Programı hakkında bilgi verildi. Programda ayrıca Türk Patent ve Marka Kurumunda görev yapan Dr. İbrahim Yaşar tarafından Patent ve Marka sunumu gerçekleştirildi. Sunumlar ardından Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde uygulanan Girişimcilik Eğitimine katılarak başarılı olan fen bilimleri öğretmen adaylarına Katılım Belgeleri verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.