EĞİTİM Haber Girişi : 24 Mayıs 2019 11:07

Kafkas Üniversitesi'nde İlk İstifa

Kafkas Üniversitesi'nde İlk İstifa
Kafkas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan görevinden istifa etti.

Kars Olay-15 Temmuz Hain Darbe girişiminden sonra Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürüten, altmışın üzerinde araştırma makalesi, kitap bölümü ve çok sayıda atıfı bulunan ve yeni rektör Hüsnü Kapu yönetiminde iste Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlık görevini yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan görevinden istifa etti.
İstifa kararının artık çalışmak istemediği ve üniveristedki diğer tüm kurul görevlerinde de istifa ettiği öğrenilen Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan'dan boşalan koltuğa ise kimin atanacağı henüz netlik kazanmadığı öğrenildi.

 

Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan Kimdir?
Erzurum/Narman ilçesi 1965 yılı doğumlu olup, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi 1988 mezunudur. Mart 1990'da Atatürk Üniversitesi Kars Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Parazitoloji Anabilim Dalı’nda 1990’da başladığı Doktora öğrenimini 1995’de tamamladı. Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı’nda 1995’de Yardımcı Doçent, 1999'da Doçent, 2005’de Profesör oldu. Amerika Birleşik Devletlerinde US Department of Health and Human Cervices, National Center for Emerging and Zoonotic Infectious Diseas, Centers for Disease Control and Prevention (CDC)’de 2013 yılında araştırma ve incelemelerde bulundu. Kafkas Üniversitesi Kars MYO Müdürü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı. Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanlığını uzun bir süre yürütmüş olup, Ekim 2015’den itibaren Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji ve Tıbbi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanlığını, 15 Ağustos 2016 tarihinden bu yana yaklaşık 2 yıl Rektör Yardımcılığı görevini yürüten Arslan son olarak Kafkas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanılık görevi yapıyordu. Altmışın üzerinde araştırma makalesi, kitap bölümü ve çok sayıda atıfı olup, h-indeksi 18’dir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.