SPOR Haber Girişi : 26 Mayıs 2019 21:36

Kafkas Üniversitesi'nde 100. Yıl Atatürk Koşusu

Kafkas Üniversitesi'nde 100. Yıl Atatürk Koşusu
Kars'ta Kafkas Üniversitesinin (KAÜ) yerleşkesinde "100. Yıl Atatürk Koşusu" adıyla at yarışı düzenlendi.
Kafkas Üniversitesi'nde 100. Yıl Atatürk Koşusu

Kars Olay- Atçılık, Atlı Spor ve Hippoterapi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) Müdürlüğünün koordinesinde, Veteriner Fakültesi ile Atçılık ve Spor Kulübü iş birliğinde gerçekleştirilen organizasyon, heyecanlı bir mücadeleye sahne oldu.KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu'nun startını verdiği koşu, Veterinerlik Fakültesi Prof. Dr. Ali Rıza Aksoy Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği önünden başladı.

 

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu yaptığı açıklamada; "Kars'ta Hipoterami Merkezi kurmak istiyoruz. Dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın destekleri ile biz projesini hazırladık ve şuanda bulunduğumuz bu alana Hipoterami Merkezi kuracağız. Şu süreçte projesi bitmek üzere önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağız. Bu alanda kapalı menaje alanı oluşturacağız. Burada Kars halkının rahatlıkla gelip ata binebileceği, çocuklarında gelip Veteriner Fakültesi hizmetlerinden yararlanabileceği bu alanı bu hizmeti Kars'ta da yaygınlaştırmak istiyoruz.  Şuan burada bulunan atlarda çeşitli üniversitelerden bizim kulübümüzün girişimleri ile Kars'ta üniversitemize getirdiğimiz atlarımız. Bu merkezide tamamlayıp bitirdiğimizde tedavi amaçlıda burayı kullanacağız. Karsa ve bölge halkımıza bu hizmeti sunacağız ve halkımıza bu duyarlılığı oluşturmak için bu etkinliği düzenledik." dedi.

 

Veteriner Fakültesi Atçılık, Atlı Sporlarla Hipoterami ve Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Celal Şahin Ermutlu ise yaptığı açıklamada; "Merkezimiz fiziki olarak tamamlanma noktasında ve burada hizmetlerimizi öğrencilerimizle yapıyoruz. Kars ve bölge halkımızın hizmeti için bunu gerçekleştirmek istiyoruz. 19 Mayıs'ın 100. yılına özel bu etkinliği gerçekleştirdi." dedi.  

  

12 km parkurda yarışmaya Yıldırım isimli atıyla katılan Efe Uysal birinci oldu. Yarışma sonrasında dereceye girenlere kupa ve çeşitli hediyeler verilirken yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle küçük çocuklar atlara binerek fotoğraf çekildi.

100. Yıl Atatürk Koşusu" adıyla düzenlenen at yarışında yarışma sonrası atların nabız ölçümlerine göre değerlendirilme yapıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.