İLÇELER Haber Girişi : 19 Kasım 2021 00:42

Kaçak Avcılar Kağızman'da Kol Geziyor

Kaçak Avcılar Kağızman'da Kol Geziyor
Kars'ın Kağzman ilçesinde Yankıpınar mevkiisine doğaya salınan 400 keklik kaçak avcıların hedefi oldu.

Kars Olay- Kağzman ilçesinde Yankıpınar mevkisine doğaya salınan 400 keklik kaçak avcıların hedefi oldu,Kağızman ilçesi yankıpınar mevkisi Av üretme sahası Keklik avlanmasının yasak olmasına rağmen, bohçacı adı ile tabir edilen kaçak avcılar kol geziyor .Belgeli avcılar ise yetkililerin bu konuda daha duyarlı olmasını istiyorlar.

 

Alınan bilgiye göre, İlçeye bağlı Yankıpınar köyüne salına 400 kınalı keklikten sonra 3 yıllığına av üretme sahası ilan edilmesine rağmen sahalarında tavşan ve keklik avlanması yasak olduğu halde akşamları Tavşan, gündüzleri Keklik avı yapıldığı yetkililerin nedense sahalarda görünmemesi dikkat çekti.

 

Özellikle Kağızman'da Avlanma sahasının geniş olduğu bu konuda yetkili kadrosunun yetersiz olduğu Gönüllü köy koruyucularınında bu konuda duyarsız olduğu. Av sahalarında hayvanlarını korumak için silah taşıyan çobanların, fişekleri kurşun olması gerekirken maalesef 3-4-5- numara fişek taşımaları bile yaptıkları kaçak avın birer ispatı diyen avcılar, “Bizler yıllık 450 TL. Vergi veriyoruz. Av esnasında yapılan masraflar hariç. Neden çobanlar üzerinde denetim yapılmıyor. İstenilse anında suçüstü yakalanır. Bizleri şüpheye sokuyor. Bu konuda gerekirse Bakanlığa kadar şikayette bulunacağız. Tavşan ve Kekliğin sezonu açılıncaya kadar av sahalarında maalesef av kalmıyor. Sorumluları göreve davet ediyoruz” diyerek şikayetlerini dile getirdiler.

 

Kağızman Avcılar ve Atıcılar Derneği yetkilileri ise “Arkadaşlar bohçacı denilen Avcılar keklik ve tavşan avı yapmaktadırlar. Milli parkların görevleri arasında yerli hayvanlarınızın zamansız avlanılmasına karşısında önlem alması vardır. Bu zamandan sonra gündüz av yapılan yerde ihbarınızı yapın ve saat tutunki milli parklar ne kadar sürede ihbar yerine geliyor. Bir kaç ihbar sonrasında halen gelen giden yoksa daha üst Müdürlüğe veya cimer şikayet hattına durum hakkında bilgi veriniz. İsminizin gizli kalmasını istediniz mi adınız çıkmaz. Bütün avcı arkadaşların bu duruma hassasiyet göstermelerini rica ederim." diyerek uyarılarda bulundu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.