KARS Haber Girişi : 17 Haziran 2018 14:16

Jandarma Kuruluşunun 179 Yılını Kars'ta Kutluyor

Jandarma Kuruluşunun 179 Yılını Kars'ta Kutluyor
Jandarma Teşkilatının 179. Kuruluş Yıldönümü münasebeti ile Kars İl Jandarma Komutanlığınca kutlama töreni düzenlendi.
Kars Olay- İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlenen kutlama törenine; Kars Valisi Rahmi Doğan, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ile daire ve kurum amirleri katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, Jandarma Teşkilatının tarihçesinin okunması, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in kutlama mesajlarının okunması ve protokol konuşmaları ile devam etti. 
 
İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Kars Valisi Rahmi Doğan konuşmasında; Jandarma Teşkilatının kuruluş yıldönümü olan 14 Haziran tarihinin kendisi için ayrı bir önemi olduğunu belirterek, 14 Haziran 2016 tarihinde Kars’ta Vali olarak göreve başladığını ve o gün Jandarma Teşkilatıyla düzenlenen iftar programında bir araya geldiklerini söyledi.
 
Vali Doğan konuşmasında “Jandarma Teşkilatı, Emniyet Müdürlüğü ile birlikte bu ülkenin geleceği için gayret gösteren bir kolluk kuvvetidir. 179 yıldır bu topraklarda devletimizin bekası için gayret göstermekte, ter akıtmakta ve kan vermektedir. Asayişin sağlanması adına hem kırsalda hem de yeri geldiğinde Emniyet Teşkilatımız ile birlikte şehir içinde görev alan Jandarma Teşkilatımız aynı zamanda terörle mücadelede yıllarca başarılı çalışmalar ortaya koymuştur. Bizler bin yıldır bu topraklardayız. Bu topraklarda bin yıldır var olmak için büyük bedeller ödedik ve hala da ödemeye devam ediyoruz. Binli yıllarda şehrimizin manevi mimarı olan Ebul Hasan Harakani Hazretlerinin verdiği mücadele ve nice erenler ile birlikte şehadet şerbeti içmesi bu toprakların ne kadar pahalı olduğunu göstermektedir. Günümüze baktığımızda da bu ülkenin evlatları yine aynı şuurla her türlü şer odaklarına karşı amansız mücadele vermektedir. Jandarma Teşkilatı son yıllarda yaptığı hamleler, nitelikli personeli, çağın gereklerine uygun teknolojik alt yapısı ile terörle mücadeleden, asayişe, uyuşturucu ile mücadeleden trafik düzenlemesine kadar birçok alanda başarılı çalışmalar yapmakta ve bundan sonrada bu millete bu anlayışla hizmet vermeye devam edecektir.” Dedi.
 
Program Jandarma Teşkilatının kuruluş yıldönümü münasebeti ile düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile başarılı çalışmaları nedeniyle seçilen personellere ödüllerinin protokol tarafından verilmesi ile sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.