BÖLGE Haber Girişi : 25 Haziran 2019 20:21

Jandarma’dan Büyük Vurguna Darbe: 47 Gözaltı

Jandarma’dan Büyük Vurguna Darbe: 47 Gözaltı
Devletin, Genç Çiftçi Projesini suistimal etme peşinde olan çıkar amaçlı suç örgütüne, üçüncü kez darbe vuruldu. 47 Kişi Gözaltına Alındı

Kars Olay-Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Ardahan merkezli operasyonda, İl Jandarma Komutanlığı tarafından 17 ilde eş zamanlı operasyon yapılarak 47 kişinin gözaltına alındığını, Ardahan’dan gözaltına alınan bir kamu görevlisi veye STK temsilcisinin bulunmadığını bildirdi.

Vali Masatlı, makamında yaptığı açıklamada, hükümetin çiftçiyi destekleme projesi kapsamında işi alan yüklenici firmanın devleti ve çiftçiyi zarara uğratacak şekilde hileli işlemler yaptığı şüphesi üzerine Ardahan İl Jandarma Komutanlığınca daha önce iki kez yapılan operasyonların devamı olarak üçüncü dalga operasyonun yapıldığını açıkladı.

Daha önce de 15 Ocak 2019 ve 5 Mart 2019 tarihlerinde iki aşamalı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 57 şüpheliden 31'inin tutuklandığını ifade eden Vali Masatlı, bugün 17 ilde gerçekleştirilen operasyonun son aşamasında ise 47 şüphelinin yakalandığını kaydetti. Bu kişilerin de yakalanmasıyla soruşturma bütünlüğünün sağlandığını bildiren Vali Masatlı, şunları söyledi: "Hakkında yakalama kararı çıkarılan 47 şüphelinin 1'i Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde mühendis, 1'i Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde memur, 1'i Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı, 31'i kamu görevlisi veteriner hekim, 13'ü ise hayvan işletmesi sahibidir. Şüpheliler hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' ve örgüt faaliyetleri kapsamında 'rüşvet almak/vermek', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından işlem yapılmaktadır."

Operasyonun Ardahan merkezli olduğunu dile getiren Vali Masatlı,çalışmanın Ankara, Van, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Çorum, Burdur, Denizli, Erzurum, Kars, İzmir, Giresun, Muş, Sinop, Şanlıurfa ve Sivas'ı da kapsadığını dile getirdi.

Vali Masatlı, ayrıca "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında 2016 yılında 148 üreticiye 4 milyon 440 bin TL, 2017'de 160 üreticiye 5 milyon 40 bin TL, 2018'de de 166 üreticiye 4 milyon 980 bin TL olmak üzere toplam 474 üreticiye 14 milyon 220 bin TL'lik hibe verildiği bilgisini aktardı.

 

Kaynak: PolitikArdahan

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.