EKONOMİ Haber Girişi : 17 Haziran 2020 00:12

İŞKUR Sayesinde Kendi İşlerinin Patronu Oldular

İŞKUR Sayesinde Kendi İşlerinin Patronu Oldular
Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü sayesinde 22 Engelli ve 56 Eski Hükümlü kişi kendi işinin patronu oldu.

Kars Olay-Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarıyla finanse edilen hibe desteği sayesinde hiçbir geliri olmayan Engelli ve Eski Hükümlülere iş kapısı açılmakta ve kendi işlerini kurmalarına olanak sağlandı. 2017 -2019 yıları arasında 22 Engelli vatandaş ve 56 Eski Hükümlü vatandaş ile kendi işini kurmasına yönelik proje imzalanarak ve proje sahiplerine toplam 2.621.878,00 TL ödeme yapıldı.

 

Engelli ve Eski Hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalar komisyonu tarafından verilecek desteğin amacı ise; "Engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonlarına, işe ve işyerine uyum sağlamalarına, destek teknolojileri ve korumalı işyerleri ile diğer projeler aracılığı ile istihdamlarına yardımcı oldu.

 

Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşların kendi işlerini kurma projeleri kapsamında 2020 yılının 1. Döneminde 19 engelli vatandaşın ve 22 eski hükümlü vatandaşın projesi kabul edildi. Kabul edilen projelere 1.783.500,00 TL’lik ödeme yapılacağı öğrenilirken, böylelikle şuana kadar 41 Engelli 78 Eski Hükümlü olmak üzere toplamda 119 kişinin projesi kabul edildi. İlgili Proje sahipleri İl Müdürlüğü'ne çağrılarak proje süreci, ödeme şekli ve dikkate etmeleri gereken hususlara ilişkin bilgilendirme Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yapılarak ilgililerle sözleşme imzalandı.

 

Bu destek sayesinde hiçbir geliri olmayan ihtiyaç sahipleri kendi işlerini kurdukları ve gelir elde ettikleri için duymuş oldukları memnuniyeti bildirerek uzun süreli işletme sahibi olma yolunda ilk adımı atmıış oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.