İl Afet Risk Azaltma Plan Toplantısı Yapıldı

Kars Olay- Vali/Belediye Başkan Vekili  Türker Öksüz’ün başkanlığında yapılan toplantıya; Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüsnü Kapu, Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, kaymakamlar ve kamu kurum-kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali/Belediye Başkan Vekili  Türker Öksüz, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde hazırlanan ilimizin afet durumu, afet planı ve afet planında öngörülen hususlar hakkında bilgilendirme yapılacağını belirterek,  “Afet, hem can ve mal kaybına yol açan hem de orta ve uzun vadede sosyal yönden kayıplara yol açan, ülkelerin kalkınmalarına olumsuz etki yapan çok önemli bir konudur. Deprem, heyelan, çığ düşmesi, sel baskını, tsunami, teknolojik kaynaklı bazı doğa olaylarının hepsini afet başlığı altında değerlendiriyoruz ve bunlara karşı tedbirli olmanın da afetlerin meydana getirdiği olumsuz etkileri en aza indirmede çok önemli olduğunu biliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Afete karşı hazırlıklı olma bilincinin, mutlaka bütün toplumda, 83 milyon vatandaşımızın zihninde, beyninde gelişmesi gerektiğini vurgulayan Öksüz, aksi takdirde afetlerin meydana getirdiği sıkıntıları çözmemiz mümkün olmayacağını söyledi.

 

Yapılan araştırmaların, afet öncesi yapılacak 1 TL’lik bir önlemle afet sonrası meydana gelebilecek 7 TL’lik bir zararı önlemenin mümkün olduğunu ortaya koyduğunu belirten Öksüz, bu oranın bazen 100’lere kadar çıkabildiğini, afet öncesi hazırlığın ne kadar önemli olduğunu göstermesi açısından bu rakamların çok önemli olduğunu söyledi.

 

 

 

İl Afet ve Acil Müdürlüğü tarafından ilimizde verilen eğitimlere de değinen Vali/Belediye Başkanı  Türker Öksüz, 2019 yılında 18 bin 577 kişiye afet bilinci eğitimi, 2020 yılında 38 kurumda 107 kişiye sivil savunma eğitimi, 355 kişiye temel afet bilinci eğitimi 270 kişiye yangın eğitimi, 107 köyde, muhtarlıklarda 1857 kişiye temel afet bilinci eğitimi olmak üzere toplamda 2 bin 745 kişiye eğitim verildiğini söyledi.

 

Vali/Belediye Başkanı  Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından Kars İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Oktay Aygan tarafından İl Afet Risk Azaltma Planı hakkında sunum yapılarak katılımcı kuruluşlar bilgilendirildi.

  • 2 / 1 İl Afet Risk Azaltma Plan Toplantısı Yapıldı 0

  • 2 / 2 İl Afet Risk Azaltma Plan Toplantısı Yapıldı 1

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.