İLÇELER Haber Girişi : 03 Kasım 2017 23:23

Hayırsever İşadamından Hayırlı İş

Hayırsever İşadamından Hayırlı İş
Karslı Hayırsever İşadamı Esat Ulu, doğup büyüdüğü Akyaka’nın Karahan köyünü yaptığı onlarca hizmetle adeta şehre çevirdi.

Kars Olay-İstanbul’da ikamet eden İşadamı Esat Ulu; Kars Merkeze 60 km, Akyaka ilçesine 7 km mesafedeki Karahan Köyü’nün bütün yollarını parke taşla döşedi, su kanalları yaparak çamurdan kurtardı, yeşil alan ve parklar yaptı. Köye ışık hızında internet çektirdi, köyün eski camisini köy odası ve kütüphaneye çevirdi yerine yep yeni modern bir cami inşa etti.

10’un üzerinde kirada oturan köylülerine de yep yeni ev yaparak sıcacık yuvalarına kavuşturan İşadamı Esat Ulu, 100 öğrenciye kışlık bot, mont ve kırtasiye malzemesi yardımının yanında bulundu onlarca öğrenciye de burs verdi.

Esat Ulu, köy okulunun ana sınıfında da akıllı tahta, duvar tamiratları, merdivenlerin yapımı, köye su getirilmesi gibi akla gelen her alanda hizmetini sürdürdü.

Esat Ulu’nun köye kar küreme ve süpürme aracını da alacağı, cami ve köy odasının giderlerini de üstlendiği öğrenildi.

Tüm bu hizmetler için köyde açılış töreni düzenlendi. Törene Jandarma İlçe Karakol Komutanı Yzb. Serkan Erbaș, Emniyet Amiri Kemal Bilgiç, İlçe Müftüsü M. Salih Şen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıfkı Yağcı, Akyaka Sulama Birliği Başkanı Cemal Hasanoğlu, AK Parti Encümeni Fuat Aslan, milli eğitim şube müdürleri Okan Karaçöp, Hakki Cesur, Muhtar Mesim Aydın, köy muhtarı Nesim Aydın, köy imamı Hüseyin Marankoz, diyanet personeli, Esat Ulu’yu temsilen Murat Ulu ve köylüler katıldı.

Köylüler, hemşehrileri Esat Ulu’ya köylerini şehre çevirdiği için teşekkür ettiler. Artık çocukların çamurlu ve tozlu yollardan geçmediklerini, yeni yollarda rahatlıkla okullarına gidip geldiklerini ifade eden köylüler İşadamı Ulu’ya bol bol dua ettiler.

Kiradan kurtulup yeni evlerine kavuşanlar da Esut Ulu’nun yaptırdığı yeni evlerinde ikamet ettiklerini ve artık eski evlerden veya kirada oturmaktan kurtardıklarını belirttiler.

Akyaka Sulama Birliği Başkanı Cemal Hasanoğlu, “Sayın Esat Ulu bey 15 Temmuz kahramanlarından birisidir. Kendisine bu konuda da çok teşekkür ederiz. 15 Temmuz’da da gerçekten o yürekli duruşuyla ciddi bir güç sergilemiştir. Sayın Esat Ulu’ya ilçemize, köyümüze yapmış olduğu bu yatırımdan dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Esat bey Kars’ımızın, Akyaka’mızın, köyümüzün yetiştirmiş olduğu 15 Temmuz’un da en iyi değerlerinden biridir. Karahan köyüne yeni bir cami yaptırdığı gibi eski köy camisini de köy odası ve kütüphaneye çevirmiştir. Köy içinde 20 bin metrekare üzerinde kilit taşı yaptırmıştır. Evsiz olan bir çok vatandaşımıza da yeni ev yaptırmıştır. Allah Esat Beyi var etsin.” dedi.

AK Parti Encümeni Fuat Aslan da, “Öncelikle Kars’ımızın, Akyaka’mızın, Karahan köyünün gururu İşadamımız Esat Ulu beye bu yaptığı hizmetlerden dolayı çok çok teşekkür ederiz. Gerçekten 15 Temmuz’daki kahramanlıkları, vatan-millet sevgisi için de ayrıca teşekkür ederiz. Kendisi Akyaka ilçemize çok büyük hizmetler yapmıştır. Bir Akyakalı hemşehrisi olarak kendisiyle gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.
Muhtar Nesim Aydın ise “İşadamımız köyümüze yeni bir cami yaptırdı. Köy odası yaptı, köyümüze bir dizi hizmet verdi bana yardımcı oldu. Köy yollarımızı kilit parke ile döşetti. Fakir fukaralara ev yaptırdı köyümüze çok yardımcı oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Açılış etkinliğinin yemek organizasyonu da Kars Kale Hotel tarafından yaptı. Kars Kale Hotel ayrıca, Karahan Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine kırtasiye yardımında bulundu.– KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.