KARS Düzenleme Tarihi : 19 Eylül 2020 22:36 Haber Girişi : 19 Eylül 2020 22:45

Gaziler Günü Kars'ta Törenlerle Kutlandı

Gaziler Günü Kars'ta Törenlerle Kutlandı
19 Eylül Gaziler günü etkinlikleri Kars'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kars Olay-Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna en değerli varlığı olan canlarını ortaya koyan ve bu özverinin nişanını bedeninde gururla taşıyan gazilerimizin şeref günü olarak kabul ettiğimiz “19 Eylül Gaziler Günü” tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen törenle kutlandı.

 

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

 

Atatürk Anıtına çelenkleri; Kars Valisi Türker Öksüz, 14 Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Albay Erhan Altın ve Belediye Başkan Vekili Şevin Alaca sundu.

 

Çelenklerin sunulmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kars Milletvekilleri; 65.hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç tarafından gönderilen mesajlar okundu.

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk ve tarih öğretmeni Gökhan Baday tarafından günün anlam ve önemine dair konuşma yapılmasının ardından tören sona erdi.

 

Kars Valisi Türker Öksüz, törende gazilerle tek tek görüşerek Gaziler Günü’nü kutladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.