ASAYİŞ Haber Girişi : 09 Kasım 2017 20:42

FETÖ Davasında 15 Kişiye İlk Duruşmada Beraat Kararı

FETÖ Davasında 15 Kişiye İlk Duruşmada Beraat Kararı
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları iddia edilen tutuklu eski üsteğmen Kahraman Yaşayancan’ın da aralarında bulunduğu 15 sanığın yargıladığı davada karar çıktı.

Kars Olay-Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, 9. Komando Tugayı 2. Komando Tabur Komutanlığı 2. Komando Bölüğünde görevli tutuklu eski üsteğmen Kahraman Yaşayancan, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Aynı askeri birimde görevli olan ve tutuksuz yargılanan bir astsubay, 3 uzman çavuş, 2 uzman onbaşı, 8 sözleşmeli er de duruşma salonuna geldi.

Adliye binasında daha önce konferans salonu olarak kullanılan 150 kişilik salonda görülen duruşmada sanık avukatları ve yakınları da hazır bulundu.

Üsteğmen Kahraman Yaşayancan ifadesinde, Sarıkamış’a bombalı araçla saldırı olacağı ihbarını aldıklarını ve kışlaya gittiğini beyan ederek, "Kışlaya geldiğimde elbiselerimi giyip silah ve teçhizatımı alarak, bölüğüme operasyona çıkacak gibi hazırlanın emrini verdi. Yarbay Süleyman Türker’in kışlaya gelerek bölük komutanlarını yanına çağırdı. Tabur Komutanı yarbay Süleyman Türker Karabekir Kışlasının nizamiye emniyet için bir kolu ise Kars yolunun oradaki tepelerde emniyet tedbiri almamı, diğer iki kolile beni Erzurum yolu Orbay kışlası kavşağı yakınlarında emniyet almamız emrini verdi." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasını gördükte sonra durumdan şüphelendiğini anlatan Yaşayancan, "Kardeşim bana cep telefonundan sayın cumhurbaşkanının konuşmasını dinletti, bunun üzerine kardeşime ne olup  bittiğini yazmasını söyledim. Araç telsizinden yarbay Süleyman Türker’e ‘bu durumdan şüphelendiğim için  ben kışlama geri çekilmek istiyorum’ deye anons ettim. Tabur komutanım da bana ‘çekilebilirsin’ diye anons etti. Saat 02.30 civarlarında giriş yaptım." dedi.

 Diğer sanıklar da haklarındaki iddiaları reddederek beraat talebinde bulundu.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Kahraman Yaşacanın tahliyesine, diğer sanıkların suç işleme kasıtlarının olmaması, suçun manevi unsur yönünden eksik olduğu nazarı dikkate alınarak beraatlerine karar verilmesini istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, atılı suçu sabit olmadığından beraatlerine, sanık Kahraman Yaşayancan’ın verilen karar gereğine bihakkın tahliyesine karar verdi.– KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.