ETK Mağdurları

Ülkemizin huzuru, toprak bütünlüğümüz, milletimizin can güvenliği konusunda en büyük güvencelerimizden biride polislerimizdir. Emniyet Teşkilatı bugüne kadar birçok sorunun üstesinden gelerek dimdik ayakta durdu. Vatan uğruna şehitler verdi. Bağrımızdan çıkardığımız evlatlarımız, sırtlarındaki şerefli polis üniformaları ile hiçbir görevden kaçmadan, görevlerini alınlarının akı ile yerine getirmeye devam ediyor. Emniyet içerisinde sayıları hiç de küçümsenemeyecek kadar olan 26. Madde mağdurları var. Bu sorun kangren olmuş durumda. 2015 yılında Emniyet Teşkilat Kanunu’nda yapılan değişiklikle B grubu amir ayrımı ortadan kalkınca uygulamaya, adalete, hakkaniyete, eşitliğe, liyakate, hiyerarşiye ters düşen bir durum ortaya çıktı. Öyle ki, emir alan konumunda olan yarın bu uygulama nedeniyle emir verir duruma gelmeye başladı.

 

Komiserlik ve komiser yardımcılığı rütbelerinde A grubu amirler 4 yılda bir, B grubu amirler 6 yılda bir rütbe terfiine hak kazanıyorlardı. Değişiklikle B grubu amirler lisans mezunu olsalar dahi amir olarak sabit kaldı.

 

Bu karmaşanın ortadan kalkması için mağdurların Bakan Soylu’dan beklentileri büyük. Mesleğini 6 yıl yapıp sınav kazanıp, 9 ay kurs gördükten sonra komiser yardımcısı olan amirlere ikinci sınıf muamele yapıldığı iddia ediliyor.

 

Mağdur olan B grubu amirler şimdi Bakan Soylu’dan bu karmaşanın ortadan kaldırılması yönünde atacağı adımı bekliyor. 2015 yılında yapılan değişiklik tarihi itibarı ile  a grubu amir statüsüne alınarak geriye dönük rütbe intibaklarının yapılmasının adaletsizliği ortadan kaldıracağı söylenmekti.
 

Amirler beklentilerine, onların iyi günde, kötü günde her zaman yanında olan, onlarla dertlenen, hüzünlenen Bakan Soylu’nun duyarsız kalmayacağını inanıyor.

 

Kaynak: Karadeniz Gazetesi /  Asım Kemal GÜNER

Etiketler : ETK Mağdurları
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.