KARS Haber Girişi : 30 Nisan 2020 11:00

Eski Emniyet Müdürlüğü Binasında Restorasyon Başladı

Eski Emniyet Müdürlüğü Binasında Restorasyon Başladı
Kars'taki tarihi tescilli yapılardan biri olan ve Faikbey Caddesi üzerinde bulunan Kars İl Emniyet Müdürlüğünün eski hizmet binası, restore edilerek Polis Evi olarak restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.  

Kars Olay-Tarihi, turistik, kültürel potansiyeli ve 748 adet tescilli tarihi yapılarıyla zengin bir mirasa sahip, adeta bir açık hava müzesi konumunda olan Kars’ta, tarihi binaların korunması, ayakta tutulması, şehrin hizmetine sunulması, turizme kazandırılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

 

Kars'taki tarihi tescilli yapılardan biri olan ve Faikbey Caddesi üzerinde bulunan Kars İl Emniyet Müdürlüğünün eski hizmet binası, restore edilerek Polis Evi olarak turizme kazandırılacak.
Restorasyon çalışmalarına başlanan Kars Polis Evi'nde, 8 adet süit oda, 7 adet standart oda, 1 adet engelliler için oda ile lobi, restoran, lokal, mescit, kış bahçesi ve idari birimler yer alacak. 25 Şubat 2020 tarihinde ihalesi yapılan ve 7 milyon 968 bin TL’ye mal olacak projenin 2020 yılı sonunda bitirilerek hizmete sunulması planlanıyor.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan restore çalışmalarını yürüten Hürtaş İnşaat firma yetkilisi Veysel Çabas çalışmalar hakkında şunları söyledi. 30.03.2020 tarihinde işyeri teslimi yapılarak işe başlanmış olup işin bitim süresi 23.01.2021 olup 300 gündür inşallah 10. Veya 11. Ayda işi bitirip teslim etmeyi programlıyoruz İşin tanımı Kars merkez polis evi restorasyonu işi olup eserin orjinal halini koruyarak projeyi hayata geçirip Kars'a güzel bir eser kazandıracağız dedi. Çabas; İşimiz şu anda projeye sadık kalınarak yoğun bir şekilde devam etmektedir, Projede olduğu üzere şu ana kadar binanın tesisat, elektrik, demontaj işleri, iç sıva raspası, zemin ve tavan sökümleri kaldırılacak. Muhdes duvar işleri bitmiş olup dış cephede çimento derz işleri açılmaya devam ediliyor. Devamında cephede daha önceki onarımlarda hatalı olan imalatlar düzeltilip taş kumlama tekniği ile temizliği yapılacak, hidrolik kireç ile derzleri yenilenecektir imalatlar yoğun bir şekilde devam edecek açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: Kars Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.