KARS Haber Girişi : 28 Temmuz 2019 21:44

Eski Doğumevi Binası Çürüyor!

Eski Doğumevi Binası Çürüyor!
Kars'ta kaderine terk edilen kamu binalarının durumunun ne olacağı konusundaki belirsizlik devam ediyor.

Kars Olay-Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan ve geçtiğimiz yıllarda  boşaltılan Eski Doğumevi binası kaderine terk edilmiş bir vaziyette yıllardır bekliyor. Kapısının ve camlarının kırık olduğu bina talan edilmiş şekilde, yıllarca Kars'ta sağlık sorunları için türlü öneriler ve çalışmalar uygulansa da bir türlü sonuca ulaştırılamadı. 

Mahalle sakinleri, yetkililerden boşaltılan binayla ilgili olarak bir an evvel çözüm bulmalarını ve her hangi bir sıkıntının yaşanmasının önüne geçilmesini istediler. İçerisinde bulunan kapı pencere ve dış camları kırılan Eski Doğumevinin akıbetinin ne olacağı Kars’lılar tarafından merak konusu olurken, özellikle o bölgede yaşayan aileleri tedirgin eden boş bina son günlerde içerisinde balicileri barındırdığı iddia edildi. Evlerinin önünde kaderine terk edilmiş bir kamu binasının bulunmasından rahatsızlık duyan mahalle sakinleri buranın bir an evvel değerlendirilmesini istediler.

 

Kaynak: Kars Pusula / Adem ALP

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.