TÜRKİYE Haber Girişi : 26 Nisan 2019 21:40

Ermeni Mezaliminin 104’üncü Yıl Dönümü

Ermeni Mezaliminin 104’üncü Yıl Dönümü
Karsta Ermeni Mezaliminin 104’üncü Yıl Dönümü nedeniyle Katliamın belgeleri sergilendi.

Kars Olay-Kars Valisi Türker Öksüz, Ermeni mezaliminin 104’üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen ve Ermeni mezalimini anlatan fotoğrafları ile arşiv belgelerinin yer aldığı sergiyi gezerek Ulu Cami’de düzenlenen mevlit programına katıldı.
 
Ermeni mezaliminin izlerini taşıyan Ulu Cami’de düzenlenen programda sergilenen fotoğraf ve arşiv belgeleri inceleyen Vali Öksüz, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Tarihi, tarihçilere bırakılmasının gerektiğini belirten Vali Öksüz; “Kars’ta duygusal şeyler yaşıyor insan. Yapılanları görünce, yıllar önce burada yaşayan vatandaşlarımız, halkımız buradaki arşiv belgelerden de görüleceği üzere çok büyük bir yıkıma, katliama maruz kalmış. Bundan son derece üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Bu konuda çeşitli yorumlar var. Ama buradaki arşiv belgeleri gerçeği söylüyor. Onun için hepimiz tarihteki bu olayları arşivlere, tarihsel gerçeklere bırakmalıyız. Bizim ülke olarak bu konuda tavrımız net, arşivimiz bütün herkese açık. Tarihçiler, bu konunun uzmanları buraya gelerek 1914-1918 arasındaki olayları belgelerle ortaya koymalıdır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 
Sergnin ardından düzenlenen mevlit programı ile sona eren programa; Kars Valisi Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Ulu Cami Yaşatma Derneği Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, daire ve kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.