KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 28 Mart 2019 00:37

Efsane Vali Ne Kars’tan Vazgeçti Ne De Karsın Kazından!

Efsane Vali Ne Kars’tan Vazgeçti Ne De Karsın Kazından!
26 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Kars Valiliğinden Hatay Valiliğine atanan eski Kars Valisi Rahmi Doğan, Karsın Kazından vazgeçemedi.

Kars Olay- Hatay Valisi Rahmi Doğan sevdiği şeylerden, alışkanlıklarından Hatay'da da vazgeçmedi ve kaz yiyerek Kars'ı yâd etti. Hataylı aşçının elinden çıkan kaz tam bir lezzet cümbüşüne ve görsel şölene dönüştü… Kars’tan Hatay’a atanan Vali Rahmi Doğan’ın Kars’tan ayrıldığı günden bu tarafa her an Kars’ı takip ettiğini ve Karslıları sevdiğini Karslılarında kendisini sevdiğini belirterek Kars’a her fırsatta geleceğini vurguluyor. Portakal soslu kaz yemeğinin sunumunda tam bir görsel şölene dönüşmesi ise aynı sunumun Kars’ta da yapılması için bizlerde bu Kaz yemeğinin yapılışını sizler ve Kars lokantaları için araştırdık. İşte Kars’ın Türkiye’ye ününü saldığı Portakal soslu kaz yemeğinin malzemeleri ve yapılış tarifi…
Portakal Soslu Kaz Yemeği: Kazınızı tavuğunuzun pişme süresinin iki katı kadar sürede haşlayabilirsiniz. Kazı sudan çıkarıp bir kenara alıyoruz. İlk sıcaklığı gittikten sonra sosunu hazırlayıp kazın her tarafına sürüyoruz. Sosu hazırlarken salçayı sıcak su ile seyreltip sıvı yağ ve karabiber pul biberi ekleyip karıştırıyoruz.
İç Pilavın Hazırlanışı: Öncelikle minik minik doğradığımız tavuk ciğerini soteliyoruz. Ciğer önce sulanıp sonra tekrar suyunu çekince minik minik doğradığımız soğanları ilave ediyoruz soğanlarda kavrulunca sıvı yağ tereyağı ekliyoruz bir kaç dakika kavurmaya devam ediyoruz. Sonrasında yıkanmış pirinçlerimizi ekleyip şeffaf hal alana kadar kavuruyoruz karabiber tuzunu ve kaynar suyu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. Pişirdiğimiz pilavı kazın içine dolduruyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.