KARS Haber Girişi : 22 Eylül 2017 01:26

DSİ'nin Yeni Bölge Müdürü Kars'a Can Suyu Verecek!

DSİ'nin Yeni Bölge Müdürü Kars'a Can Suyu Verecek!
Karsa gelir gelmez yaptığı çalışmalarla kendini gösteren Kars DSİ 24. Bölge Müdürü Adil Sabancı yaptığı çalışmalarla göz dolduruyor.

Kars Olay-Daha önceki bölge müdürlerine nazaran Kars’a Iğdır’a Ardahan’a DSİ’nin çalışmalarını hızlandıran yeni bölge müdürü Adil Sabancı resmen DSİ’nin çalışmalarıyla sorumluluk bölgesini şantiye alanına çevirmiş durumda.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve AK Parti Kars Milletvekili Selehattin Beyribey'in de desteklerini arkasına alarak DSİ'nin her alanda çalışmalarını hızlandıran bölge müdürü Kars için büyük bir şans olarak değerlendiriliyor. 
Küçük bir araştırmayla DSİ’nin yaptığı çalışmaları gözetlendiğinde pek de küçümsenmeyecek çalışmalar olduğu görülmekte.
19291 Kilo Metre kare sorumluk alanı bulunan DSİ 24 Bölge Müdürlüğünün özellikle Kars ve bölge adına yaptığı çalışmaları sıraladığımızda listenin hayli uzun olduğu gözükmekte.
En basit olarak çiçeği burnunda yeni bölge müdürü göreve gelir gelmez Kars Barajı için hemen kolları sıvamış ve barajın gerçekleşme alanı edinilen bilgiye göre fiziki gerçekleşmesi yüzde 99 olmuş durumda. 
Ayrıca DSİ’nin yaptığı birkaç projeyi sıralayacak olursak; Ardahan Taşlı Dere Köyü Taşkın Koruma inşaatı, Kars Sarıkamış Karakurt Barajı ve HES Projesi, Kars Aras Nehri Yan Dereler Taşkın Koruma İnşaatı, Kars Arpaçay Koçköy Göleti, DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Kendi İdari İmkânlarıyla Kars Çayının Islah Çalışmaları olarak sıralanabilir. 
Özellikle Kars Valisi Rahmi Doğan’ın da büyük gayret ve destek verdiği DSİ’nin çalışmaları tüm hızıyla tam gaz devam ediyor. 
Göreve gelir gelmez çalışmalarıyla kendini gösteren Adil Sabancı Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın da takdirini kazanmış durumda.
Sonuç olarak çalışkan müdürün gayretleri ve çalışmaları göz doldururken bundan sonrada Kars ve bölge adına hayli güzel ve verimli çalışmalara imza atacağa benziyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.