EKONOMİ Haber Girişi : 28 Temmuz 2019 00:37

Doğu Anadolu Projesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

Doğu Anadolu Projesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.
Doğu Anadolu Projesi kapsamında %50 hibeli Ahır Yapımı ve Damızlık Materyal alım konularında Kars'ta hibe desteklemesi almaya hak kazanan çiftçilere bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kars Olay-İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde geçtiğimiz perşembe günü Doğu Anadolu Projesi kapsamında %50 hibeli Ahır Yapımı ve Damızlık Materyal alım konularında Kars'ta hibe desteklemesi almaya hak kazanan çiftçilere bilgilendirme toplantısı yapıldı. İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Tarım İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Uluman ve hibe desteği almaya hak kazanan Karslı çiftçiler katıldı.

Öte yandan çiftçilere Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kapsamında Bakanlıktan yüzde 50 hibe olarak ahır yapımı, boğa ve damızlık koç alım desteği başvuru sonuçları belli olduğu bilgisi verildi.
Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce bakanlığa gönderilen dosyanın tamamı destek onayı aldığı çiftçilere anlatılırken, Bakanlığa sunulan hibe destek dosyalarının 25 tanesi asilde, 28 tanesi de yedekten onay aldığı açıklamalarında bulunuldu.

Yine 2018 Yılın'da 25 başvuruyu tekrar Bakanlığa sunan İl Müdürlüğü 2019 yılı için yedek olan destekleride bu sene asil onayı aldığını açıklarken 2019 yılında Kars'ta 50 adet ahır destekli olarak yüzde 50 hibeli ahır yapmına destek almış olduğu çiftçilere anlatıldı.

Bu kapsamda Proje süreci ile ilgili olarak İl Müdürlüğü personellerinin sunumu sonrası, toplantıya katılan çiftçilerin sorularının cevaplandırılmasın ardından toplantı sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.