İLÇELER Haber Girişi : 15 Mart 2018 11:50

Digor’a 75 Yıl Sonra Kayyumla Beraber Hizmet Geldi!

Digor’a 75 Yıl Sonra Kayyumla Beraber Hizmet Geldi!
Kars’ın Digor ilçesine kayyum atandıktan sonra ilçeye yapılan yatırımları anlatan bir video film hazırlanarak yayınlandı.

Kars Olay ÖZEL-Anadolu’nun Kafkaslara açılan kapısı. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan, kültürel tarihi ve doğal zenginlikleriyle bölgenin cazibe merkezi olan Kars ilinin güzide ilçesi Digor. Ayyıldız’lı al bayrağımızı cennet vatanımızın doğu sınırında 52 km.’lik hudut boyunca dalgalandırma şerefini taşıyan 1136 metrekarelik yüzölçümüyle köyleriyle beraber 23500 kişiye ev sahipliği yapan tarihi İpekyolu üzerinde kurulu sınır ilçesi olduğunun vurgusu yapılan videoda vurgu yapılıyor.

Yayınlanan Videoda; “İçişleri Bakanlığı’nca terör ve terör suçları sebebiyle görevinden uzaklaştırılan Digor Belediye Başkanlığına Şubat 2017’de valilik makamınca ilçe kaymakamı Mustafa Güngör’ün görevlendirilmesiyle ortaya koyulan irade sayesinde Digor ilçesi yeniden inşa ve ihya sürecine girmiştir. Amacı hizmet etmek olmayan ihaleler iptal edilerek kamu kaynakları her kuruşuna kadar Digor halkının ihtiyaçlarına memur kılınmıştır. Halka hizmet etme amacı taşımayan zihniyetin görevden uzaklaştırılmasıyla belediye teşkilatının tekrar asli amacına döndürülmesi Digor’da büyük bir değişim ve dönüşümün başlangıcı olmuştur.” denildi.

ARTIK DİGOR’DA ÇÖP TOPLAMA SORUNU KALMIYOR!
Yapılan yatırımların ve çalışmaların anlatıldığı tanıtım filminde ise şu konulara yer verildi; “ İhmal edilmiş bir kent hayatını rehabilite etmek maksadıyla ilçe ana cadde ve sokaklarında buz kırma ve temizleme çalışmaları, ilçe ana caddesinde ulaşımın rahatlatılabilmesi için stabilize yol çalışması yapılmıştır. İlçenin önemli sorunların biri olan çöp ve atık sorunun çözmek için 50 bin TL harcanarak çöp konteynırları ve ayaklı çöp kovaları temin edilip ilçede birçok noktaya yerleştirildi. Sokaklarının çöpten arındırılmasıyla nefes almaya başlayan ilçede sağlıklı yaşam adına hafta sonları dâhil her gün düzenli olarak her gün çöp toplama hizmeti veriliyor.”

BAKAN ARSLAN TALİMAT VERDİ: DİGOR’A 2 MİLYON TL’LİK ASFALT GELDİ
Digor Halkının yaşamaktan keyif alacağı yeni bir kent tasarımına uygun olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın talimatıyla ilçe ana caddesi ve ara sokakları altı bin tonun üzerinde yaklaşık olarak 2 Milyon TL değerinde sıcak asfalt çalışması yapılarak kısa zamanda ilçe merkezi ana arter ve ara sokaklar yüzde altmış seviyesinde sıcak asfalta kavuşturuldu. İlçenin ana caddesinin tasarımı hazırlandıktan sonra 230 Bin TL harcanarak kilit parke taşı kaldırım çalışmalarına başlandı. Yürümenin dahi zor olduğu yollarda 91 Bin TL’ye mal olan ledli bolart ve taş aydınlatmalarıyla zenginleştirilen kaldırımlar ilçenin çehresini değiştirmekte yetinmeyen prestij cadde projesi Digor halkının gönlünü kazandı.

BAŞKAN VEKİLİ GÜNGÖR: “SU HAYATTIR VE EN GÜZEL SUYU HALKLA BULUŞTURMAK GEREKİR”
Kayyum Belediye Başkan Vekili Mustafa Göngür’ün girişimleriyle; Digor’da içme suyu isale hattı yenilendi.  Bu proje için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın talimatlarıyla iller bankasından 500 bin TL değerinde hibe boru alınarak 248,500 TL’si belediye kaynaklarıyla toplamda 748,500 TL’ye mal olan 2017 yılının ağustos ayında başlanan proje 3 aylık süreçte tamamlandı. İller bankası finansmanlı Bir Milyon Sekiz Yüz Bin TL’ye mal olan şehir şebekesinin yenilenmesi ve projenin bitirilmesi sağlandı. İnsanına katkı sağlayacak hayata dokunacak projeler yürütmeye devam ederek ilçeye estetik bir görünüm kazandırmak adına ana caddede havayi enerji ve aydınlatma hatları hizmet sağlayıcı şirket tarafından 600 Bin TL’lik bir bütçeyle yer altına alındı ve sokak aydınlatmaları yenilerek Digor aydınlık geleceğine umutla bakmaya başladı.

DİGOR’LU ÇİFTÇİ CENGİZ KURBAN:
“Digorluyum kayyum atandıktan sonra vatandaşların görüşü her ne olursa olsun her kes memnun.”

DİGOR’LU ÇİFTÇİ SABRİ GÜVEN:
“Digor’da dükkânlarımız önü yapıldı. Elektrik geldi, su geldi Allah razı olsun kaymakam beyden razıyız Allah razı olsun çok çalışıyor çok güzel işler yapıyor.”

DİGOR’LU EV HANIMI ŞAİZE ÖZVARIŞ:
“Her şey daha güzel. Biz ne yapalım her şeyi fakirlere veriyor. Temizliyorlar biz bundan memnunuz.  Yol yoktu, su yoktu şimdi ise her şey var. Şimdi ise cennet gibi elektriğimiz dâhil her şey var. Şimdi keyif yapıyoruz. Vallahi keyif yapıyoruz. Allah Ona (Devlete) zeval vermesin. Şimdi gelen kaymakamdan razıyız. Allah, Peygamber ondan razı olsun. Elektriğimizi getirdi, yolumuzu yaptı, hastane yaptı. Vallahi her şeyi yaptı Allah Ona (Devlete) zeval vermesin. Biz ondan razıyız.

ÖĞRETMENLER SENEM ÖZVAŞ, BURCU POLATEL, EZGİ AYDEMİR KUTAY
ÖZYAAVAŞ; 25 Yıldır Digor’da yaşıyorum okulları başka şehirlerde okudum, şuan içinde durduğumuz parkı düşünüyorum, dün akşam teyzemlerle çıktık geldik bu parkta oturduk ama daha önceden böyle bir şansımız yoktu.
POLATEL: İlk buraya geldiğimde Digor’un bir ilçe olduğunu anlayamamıştım bunu söyleyebilirim. Yollarından olsun, etraftaki yapılardan olsun, ama şuanda etrafımıza baktığımızda daha yaşanabilir bir ilçe haline geldi.
AYDEMİR KUTAY; Buraya geldiğimizde herhangi bir asfalt yol yoktu burada. Bu yılın başında yol çalışmalarına başlandı, gerçekten birçok sorunun önüne geçildi.
 

AK PARTİ GİDOR İLÇE BAŞKANI TUNCER BEYKIZ: 75 YIL SONRA DİGOR’A HİZMET GELDİ!
Digor’un eskisi çok acıdır. Acı şeylerle doludur. Halkımız tabir caiz ise yani şuanda samimiyetimle diyorum hak ettiği hizmeti henüz oldu, 75 senelik ilçe olmamıza rağmen sadece kayyum atandığından bu yana hizmet gördük.
 

KAYYUM BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ MUSTAFA GÜNGÖR:
"Digor ilçesinde görevime Aralık 2016 tarihinde başladım ve terör ve terör suçları nedeniyle görevinden uzaklaştırılan Digor Belediyesi’ne Şubat 2017’de belediye başkan vekili olarak Kars Valiliği’nin takdir ve tensipleriyle atandım. Biz görevi devraldığımız süreden itibaren bu süreci Digor ilçesini yeniden ihya ve inşa süreci olarak değerlendirdik. Bu süreçte amacı Digor ilçesine hizmet etmek olmayan terör ve terör destekçilerinin yaratmış olduğu tahribatı giderebilmek amacıyla öncelikle ilçemizin ihtiyaçlarını belirledik ve bu minvalde yeni projeler ürettik. Başta prestij cadde uygulaması ve ilçenin en önemli eksiklerinden biri olan içme ve kullanma suyu temini için bütün çabayı sarf ettik. Yaptığımız projelerin Digor’un geleceğini etkilediğini ilçemizin daha müreffeh daha huzurlu geleceğe umutla bakan bir ilçe olmasını sağladığını görmek bizleri ayrıca onurlandırıyor. Şahsımı Digor Belediye Başkan Vekilliği görevine layık gören baştan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımız ve Bakanlar Kurulumuza, Sayın İçişleri Bakanımıza, ilçemizle alakalı bütün projelerimize ilgisini ve desteğini esirgemeyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza, bizlere sağlamış olduğu rahat çalışma ortamı sebebiyle Sayın Kars Valimize teşekkürlerimi arz eder ve bizleri bağrına basan Digor halkına teşekkürlerimi sunarım."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.