ASAYİŞ Haber Girişi : 24 Eylül 2017 01:30

Digor'da 5 Kaçak Afgan Yakalandı

Digor'da 5 Kaçak Afgan Yakalandı
Yurdumuza kaçak yollarla giren Afgan uyruklu 5 şahıs Kars’ta yakalandı

Kars Olay-Kars Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  görevlilerince il genelinde kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar meyve vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda; 21.09.2017 günü akşam saatlerinde Digor yolu üzerinde durumundan şüphelenerek durdurulan ticari takside arama yapıldı. Yapılan kontrollerde araç içerisinde şoför haricinde Afganistan Uyruklu oldukları tespit edilen ve ülkemize kaçak yollardan giriş yaptığı değerlendirilen 5 Afganistan uyruklu şahsın olduğu görüldü. Şahısların yapılan kimlik kontrollerinde üzerlerinde her hangi bir pasaportlarının olmadığının ve kimlik ibraz edemediklerinin anlaşılması üzerine şahısların ülkemize yasa dışı yollardan girdikleri tespit edildi. Ticari araç sürücüsüne TCK Madde 79 Göçmen Kaçakçılığı suçundan adli işlem yapıldı. Afganistan uyruklu 5 yabancı şahıs ise gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için Yabancılar Büro Amirliğine teslim edildi.

Emniyetten yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik çalışmalarımız, demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edecektir. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur” denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.