KARS Haber Girişi : 01 Ağustos 2018 23:37

Darbecilere 'AYAR' Veren Başkan Kocaeli'ye Atandı

Darbecilere 'AYAR' Veren Başkan Kocaeli'ye Atandı
Kars Adalet Komisyonu ve 2. Ağır Ceza Başkanı Saffet Murat Kasapoğlu, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesinin 2018 Yılı Ana Kararnameleriyle, Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı.

Kars Olay-Kars 2. Ağır Ceza Başkanı ve Adalet Komisyonu Başkanı Kasapoğlu, yaklaşık 2 yıl görev yaptığı Kars'ta önemli kararlara imza atarak adından söz ettirdi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yakalan darbeciler, Kasapoğlu'nun başkanlığında yargılanmaya başlandı.

Yargılama süresinde herkesin gönlünde taht kuran Kasapoğlu, verdiği adil kararlarla da herkesin beğenisini topladı.

Darbecilere ayar veren "Başkan"
Kars'ta görülen darbe duruşmalarında da haddini aşan bazı darbecilere Başkan Kasapoğlu ayar vererek onları susturdu.

Bir duruşmada darbeci asker duruşma salonunda, tanıkların dinlendiği yeri gösterip, "Ben orada savunma yapmak istiyorum. Kahramanlarımın, yüzüne gözüne bakarak konuşmak istiyorum."  dedi.

Bu duruma sinirlenen Mahkeme Başkanı Kasapoğlu da darbeci askere, "Nereden çıktı bu kahramanlık, senin amacın ne? Yakanı kapat, sanık olarak burada bulunuyorsun, ne bu özgüvenin, kişisel görüşünü soran olmadı. Burası Türkiye Cumhuriyeti Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi, bize şov yapma. Sen sanık olarak buradasın, üsteğmen olarak değil." diyerek ayar verdi.

Kars'taki duruşmalarda adil kararlar veren Kasapoğlu, bazı sanık yakınlarının da takdirini topladı. Tüm sanıklara eşit süre tanıyan ve herkesin söz almasını sağlayan Kasapoğlu, herkesin gönlünde taht kurarak başarılı ve önemli kararlara imza attı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.