EĞİTİM Haber Girişi : 06 Ağustos 2017 12:22

Damla Projesi Kars'ta Farkındalık Oluşturdu

Damla Projesi Kars'ta Farkındalık Oluşturdu
Gençlik ve Spor Bakanlığının projesi kapsamında farklı üniversitelerde öğrenim gören 20 genç kız öğrenci Karsa gelerek köy çocuklarıyla bir araya gelip, köyde bulunan mezarlıkların temizliğini yaptı

Kars Olay-Gençlik ve Spor Bakanlığının "Damla Projesi" kapsamında, Türkiye’nin farklı şehirlerinde üniversite öğrenimi gören 20 genç kız öğrenci , Kars’ta köy çocuklarıyla bir araya gelerek çeşitli etkinlikler düzenleyip, ardından köy  mezarlığını temizleyerek bir farkındalık yarattı.

Gönüllülük esasına göre etkinliklere katılan öğrenciler, Kars’ın Selim İlçesi Aşağı Damlapınar Köyüne gelerek, köyde öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi. Okul bahçesinde toplanan öğrencilere Damla Projesi hakkında bilgilendirme bulunan broşür, defter ve okul gereçlerinin dağıtılmasının ardından grup grup ayrılan öğrencilerin üniversiteleri ablalarıyla oynadıkları oyunlar, duvar boyamaları gibi etkinliklerde yaşadıkları mutluluk ise objektiflerden kaçmadı.

Okul bahçesinde yapılan etkinliğin ardından, köy mezarlığına geçen Damla Projesi Ekibi mezarlıkta çevre temizliği yaparak, mezar taşlarının etrafına buğday serperek yaban hayatına destek verilmesi için farkındalık oluşturdular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.