EĞİTİM Haber Girişi : 25 Eylül 2017 23:37

Çocuklara İlk Ders Zili Kars Valisi Rahmi Doğan'dan

Çocuklara İlk Ders Zili Kars Valisi Rahmi Doğan'dan
Kars Valisi Rahmi Doğan, 2017-2018 Öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Kars Olay-Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlkokulunda düzenlenen programa; Vali Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın, daire ve kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından bir öğrenci, bir öğretmen ve İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun tarafından yapılan konuşmaların ardından AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey ve Vali Rahmi Doğan birer konuşma yaptılar.

Programda katılımcılara hitap eden Vali Doğan: “Türkiye eğitim-öğretim sürecine çok ciddi sıkıntılar çekerek gelmiş bir ülkedir. Ama bugün geldiğimiz noktada gerek binalar açısından, gerek eğitim materyalleri açısından devletimizin çok ciddi katkısı vardır. Şu renkli ortamı gördüğümüzde gerçekten insan gurur duyuyor. Rabbim inşallah daha nice eğitim öğretim yıllarında huzurlu bir şekilde gençlerimize, çocuklarımıza bir eğitim vermeyi nasip eder. Devlet olarak çocuklarımızın tüm eğitim materyallerini karşılamaya çalışıyoruz, kitaplarını vermeye çalışıyoruz. Alamayacak olanların masraflarını Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığıyla almaya çalışıyoruz. Bütün amacımız çocuklarımızın iyi bir eğitim alması, çocuklarımızın geleceğe iyi hazırlanmasıdır. Bunun gayreti içerisindeyiz. Ciddi anlamda eğitim yatırımları yapıyoruz. İlimiz eğitim yatırımları anlamında da diğer illerle kıyaslandığında, diğer yatırım alan illerden birkaç tanesi, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde tekli eğitime geçen nadir illerden bir tanesi de inşallah olacağız” diye konuştu.

Program daha sonra öğrenciler tarafından okunan şiirler ve Kafkas Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.

Törende 2017-2018 Öğretim yılının simgesel ilk ders zilini çalan Vali Doğan, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek okulda incelemelerde bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.