İLÇELER Haber Girişi : 27 Ağustos 2017 19:42

Çıldır Gölü Bu Günlerde Bir Başka Güzel!

Çıldır Gölü Bu Günlerde Bir Başka Güzel!
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Kars ve Ardahan sınırlarındaki Çıldır Gölü, Kabotaj Bayramı etkinliklerinin ardından ziyaretçi akınına uğruyor.

Kars Olay-Üzeri kışın tamamen bula kaplanan çıldır gölü turizme açılmasının ardından Ege ve Akdeniz’i aratmayan görüntülere tanıklık ediyor.

Sahip olduğu doğal yapısı ve güzellikleriyle büyük dikkat çeken Çıldır Gölü; Kars-Arpaçay ilçesi sınırlarında yapılan Kütük Ev inşaatından sonra dikkatleri üzerine çekti. Ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Çıldır Gölü’nde ilk defa kabotaj bayramı düzenlendi. Bakanlıkça getirilen iki gezi teknesinin de gölde tur yapmasıyla cazibesi daha da arttı.

Çıldır Gölü, Doğu Anadolu’nun en ücra köşesi,  Türkiye-Ermenistan sınırına yakın bir bölgede bulunuyor. Özellikle de kışın buz tutan göl, balık avlanmasıyla menşur olmuştu. Şimdi bu bölgeye Kütük Ev yapıldı, mesire alanları açılmasıyla bugünlerde Ege ve Akdeniz’i aratmayan görüntüler yaşanıyor. Şu anda Karslılar 60 km mesafeden buraya gelerek keyiflerince yüzüp güzel günler geçirmenin tadını çıkarıyorlar.

Tek eksiği kumsal sahil olan göle serinlemek için giren vatandaşlar Kars’ta bu imkanlara ilk kez kavuştuklarını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür ettiler. Bugüne kadar her yaz mevsiminde aylarca insanların sadece bakıp geçtiği Çıldır Gölü’nün artık uğrak mekanları haline geldiğini belirttiler.– KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.