KARS Haber Girişi : 08 Temmuz 2019 22:46

'Bu Beyefendi Kars Halkının Ekmeğiyle Oynuyor'

'Bu Beyefendi Kars Halkının Ekmeğiyle Oynuyor'
Karslı genç yazar Ali Parim Oda TV’de Salih Seçkin Sevinç adında bir yazarın ‘Adeta Çöp Yiyorsunuz’ başlıklı bir yazısına tepki göstererek bir yazı kaleme aldı.

Kars Olay- Kars'ın en genç yazarlarından ve internet haberciliğinde kendini kanıtlamış bir internet gazetesinde de etitörlük yapan Ali Parim'in Oda TV’de Salih Seçkin Sevinç adında bir yazarın ‘Adeta Çöp Yiyorsunuz’ başlıklı yazısına karşılık yazdığı o yazısı:

 

Bu beyefendi Kars Halkının Ekmeğiyle Oynuyor
Hatırlarsanız daha önce ‘Küçük hesaplar Kars turizmine büyük darbe vuruyor’ başlığıyla bir yazı kaleme almıştım.

Yazıda bazı mahalli sanatçılarımızın bahşiş alırken işi neredeyse dilencilik noktasına getirdiğini eleştirmiş ve turizmcilerimizin buna ivedilikle çözüm bulması gerektiğini söylemiştim

Bu ‘yapıcı eleştirim’ kamuoyunda karşılık bulmuş ve şehrimizin önde gelen turizmcileri, ‘yapıcı eleştirim’den dolayı bana teşekkür edip gerekli önlemleri alacaklarını söylemişlerdi.

‘Yapıcı eleştiri’ kavramı üzerinde özellikle duruyorum.

Çünkü her yazıda olduğu gibi o yazıda da tamamen kendi düşüncelerimi dile getirmiş ve kalemimi kimseye satmadan, şehrimin turizmine faydalı olabilmek adına naçizane bir tavsiyede bulunmuştum.

Bunları size neden mi anlatıyorum? Hemen söyleyeyim…

Bu sabah Oda TV’de Salih Seçkin Sevinç adında bir yazarın ‘Adeta Çöp Yiyorsunuz’ başlıklı bir yazısıyla karşılaştım. Bu beyefendi;

  •  Karslı turizmcilerin gelen turistlere kaz yerine ördek eti yedirdiği,  onun da kuru ve lezzetsiz olduğu…
  • Yöresel yemeklerimizden ‘hangel’in çok kötü pişirildiği…
  • Peynirde sahtecilik yapıldığı…
  • Tavuk kanatların ‘plastik’ tadında olduğu gibi iddialar ortaya atmış…

Ve sözü Kars’a gelen turistlere ‘Çöp’ yedirildiğine getirmiş…

“E ne var bunda? Yemekleri beğenmemiş ve eleştirmiş” diyebilirsiniz. Ancak burada iki noktaya özellikle dikkat çekmek gerekiyor.

 

Birincisi; yazı bir eleştiriden ziyade, tamamen genelleme yaparak Kars turizmini karalamak adına kaleme alınmış…

Oysa ben Halit Özer, Nuran Özyılmaz, Mehmet Duman ve Müslüm Meriç gibi hemşehrilerimin  turizme bir nebze katkı sunmak için gecesini gündüzüne katarak çalıştığına şahidim.

İkincisi ise; yazarın niyeti yemekleri eleştirmek değil ufak hesaplar peşinde koşmak!  

Bunu, yazısının son bölümünü okuduğumuzda gayet net anlıyoruz.

Beyefendiye göre tek umut; Pınar Kaftancıoğlu, İlhan Koçulu ve Hatice Güvensoy’un açmaya hazırlandığı ‘Kamer Restoran’mış!

Her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü bu restoran sayesinde Kars’a gelenler artık ‘çöp’yemekten kurtulacakmış!

Beyefendi bu üç isimle nasıl bir pazarlık yaptı, kalemini kaç kuruşa sattı bilmiyorum.

Ama bildiğim bir şey var ki küçük hesaplar için aslı astarı olmayan iddialarla Kars turizmini kötülemek, tüm Kars halkının ekmeğiyle oynamaktan başka bir şey değil.

Aynı zamanda yazının girişinde verdiğim örnekle de anlaşılacağı üzere Kars’taki turizmciler, iftiraatılmadığı müddetçe ”yapıcı eleştirilere’ sonuna kadar açık insanlar….

Umarım yakın zamanda bir özür yazısı okuruz Beyefendiden!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.