KARS Haber Girişi : 30 Eylül 2018 22:54

Bisiklet Parkuru ve Yürüyüş Yoluna Yoğun İlgi

Bisiklet Parkuru ve Yürüyüş Yoluna Yoğun İlgi
Kars'ın çocuklarını sevindiren ve ailelerine de huzur güven sağlayan Vali Rahmi Doğan çok teşekkürler sözleri ile gazetecilere açıklama yapan çocuklar ve aileleri adına Vali Doğan’a iletiyoruz.

Kars Olay- Kars'ta Gençler Bisiklet Parkuruna Kavuştu Kars Valiliği tarafından Kars Kalesi eteklerinde Kars Çayı kenarında yaptırılan bisiklet parkuru hizmete girdi. Vali Doğan'ın girişimleriyle Kars Kalesi eteklerinde 12 Havariler Kilisesi, Evliya Camisi, tarihi taş köprü, hamamlar arasında ve Kars Çayı kenarında yaptırılan bisiklet parkurunda ücretsiz olarak Kars halkına hizmet vermeye başlayan ve vatandaşlar burada spor yaparak dinlenecek. Tarihi dokuya can katan parkurun çevresi duvarlarla ve çay tarafı ise olası tehlikelere karşı tel örgüler ile güvenli hale getirilirken, gece karanlığı içinde ışıklandırıldı. Bisiklet parkurunun faaliyete geçmesinin ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 150 adet bisikletin Karslılara ücretsiz hizmet vermeye başladı. 

Açılışının hemen ardından bugün hafta sonu olması da bisiklet parkında adeta panayır alanı gibi vatandaşlar ve çocuklarla doldu taştı. vatandaşlar Kars yazısı önünde hatıra fotoğrafı çektirirken çocukları da Kars Valiliği tarafından temin edilen ücretsiz bisikletleri sürerek günün keyfini çıkarttılar. 

Tabi bisiklet parkurunun Kars Kalesi eteklerinde yapılması sadece bisiklet tutkunlarının değil fotoğraf sanatçılarının da ilgisini çekti. Fotoğraf sanatçısı Özgen Beşli Kars yazısı ve tarihi kimliğe sahip olan bu alanı fotoğraflamak için çalışma yürüttü Beşli sayın valimiz Rahmi Doğan’a sonsuz şükranlarımızı arz ediyorum çünkü Karsın ve Karslının böyle güzel bir alana parka ihtiyacı vardı Kars halkı bu parkla bir kez daha nefes alacak dedi.

Bisiklet kullanan çocuklar da Vali Rahmi Doğan’a teşekkür ettiler. Ailesi ile birlikte parkura gelerek bisiklet süren İrem Nur Yalur isimli çocuk bugün burada bisiklet sürmek için geldim ve çok beğendim bize bu imkanı sağlayan sayın valime çok teşekkür ederim dedi. 

Bisiklet kullanan Baran Reşit isimli çocuk ise başa sayın valimize çok çok teşekkür ederim ben daha önce sokakta bisiklet kullanıyordum ve kaza yapmıştım bugün bu parkurda bisikletimi rahat ve güvenli şekilde kullanmanın keyfini ve güvenini yaşıyorum ayrıca Karsın gelişmesine de katkı sunuyor çocuklar eğleniyor aileler oturmuş bizleri izliyor bundan başka mutluluk olamaz diye düşünüyorum ifadelerini kullandı.

Kars yazısı önünde hatıra fotoğrafı çeken vatandaşlar da biz Vali Rahmi Doğana sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz diyerek düşüncelerini şu sözlerle dile getirdiler. Bugün burada çocuklarımızla ihtiyaç duyduğumuz huzurlu ve güvenli bir ortamın inşa edilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz Kars halkı olarak sosyal alan oluşturan ve çocuklarımızın mutluluğuna ortak olan Sayın Valimiz Rahmi Doğan beye çok teşekkür ediyoruz ifadelerini kullandılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.