BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ!

"Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur zaman içinde develer tellal iken, ben ninemi beşiğinde tıngır mıngır sallarken "


Evet Sayın Okuyucularımız, masallar böyle başlar değil mi ? Ama bizim anlattığımız masal tadındaki bu olay çok da geçmiş zamanda gerçekleşmemiş.

 

Zamanın birinde siz deyin  5 ben diyeyim 10 yıl önce Kars'ta birisi varmış, bu kişi kendisine güzel mi güzel, sıfır mı sıfır kilometre bir otomobil almış. Efendim o kadar sevmiş ki bu otomobilini, kalkmış bir gün Sarıkamış'a gideyim demiş. Her neyse hikayede burada başlıyor ya hikeyemizin kahramanı Sarıkamış'a tıngır mıngır gitmiş ee gitmiş gitmesine de ama bir de bakmış ki daha sıfır aldığı araba motor indirmiş. Şimdi sıfır kilometredeki bir araba bir kere Sarıkamış'a gitti diye motor indirir mi?

 

Aslında otomobilin motor indirmesi arabadan kaynaklı veyahut araba bozuk olduğu için değilmiş.

 

Bu anlattığımız Zat-ı Muhterem çok ama çok unutkan birisi olduğu için Kars'tan Sarıkamış'a gidene kadar otomobilini birinci vitesten ikinci vitese atmayı unutmuş. Yani siz deyin yeni arabanın heyecanı, biz diyelim unutkanlık ; ama böyle bir olay yaşanmış mı evet yaşanmış.


Şimdi yaşanmışsa yaşanmış bize ne demeyin.

 

Otomobiliyle Sarıkamış'a kadar giderken vites değiştirmeyi dahi unutacak kadar unutkan olan bu Zat-ı Muhterem şimdilerde Kars'ta çok önemli bir yerde, üst düzey bir makamda yöneticilik yapıyor.

 

İşin ilginç yanı ve de vatandaşlar için kötü yanı aynı Zat-ı Muhterem' in bu alışkanlığını devam ettiriyor olması.

 

Nasıl mı ?

 

Mesela önüne gelen günlük evraklara imza atmayı unutuyormuş. Hatta iddia odur ki ; önüne konulan bazı soruşturma dosyalarını dahi imzalamamış ve soruşturmalar zaman aşımına uğrayarak kapatılmak zorunda kalmış. Yok artık demeyin olanlar olmuş. 

 

Şimdi bizler de buradan O Zat-ı Muhterem'in Zat-ı şahanelerine seslenmek istiyoruz.

Oturduğunuz devletin üst düzey yöneticilik koltuğu, sizin otomobilinizle giderken vites değiştirmeyi unutmanıza benzemez ve en önemlisi hatayı kaldıracak bir koltuk değil.

 

Bir de bir hatırlatma yaparak hikayemize son vermek istiyoruz...

 

Hiçkimse artık oturduğu koltukta süresi bitene kadar vakit öldürüp gitmiyor... Kararname ile gelen, süresi dolmasına gerek kalmadan kararname ile gidiyor... 

 

27 Temmuz 2019 Günü çıkan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi buna verilecek en güzel örnektir mesela. Ama tabi anlayana...

 

Bizden söylemesi...

 

Hasan SAMANCI - KARS OLAY

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.