KARS Haber Girişi : 13 Haziran 2019 00:14

Bir Çocuğu Mutlu Etmek İstiyorsan Biroyuncakdasenver!

Bir Çocuğu Mutlu Etmek İstiyorsan Biroyuncakdasenver!
Oyuncaksız Çocuk Kalmasın Sloganıyla Başlatılan BirOyuncakdasenver platformu Kars'taki köy çocuklarına oyuncak ulaştırmaya devam ediyor.

Kars Olay- Kars'ın tüm köylerinde yaşayan küçük çocuklar için oyuncak dağıtan Biroyuncakdasenver platforumu köy çocuklarına oyuncak dağıtmaya devam ediyor. Sosyal Medya sitesi olan Instagram'dan başlatılan ve Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşların yolladığı oyuncakları Kars'taki köy çocuklarına dağıtan Biroyuncakdasenver platformu köydeki çocuklara ulaştırarak çocukları mutlu etmeye devam ediyor. Kars'a bağlı 382 köyünden hemen hemen 90'a yakın köyüne ulaşıp çocuklara oyuncak dağıtmayı başaran Biroyuncakdasenver platformu gittikleri köylerde oyuncakları çocuklara hediye etmeden önce onlara annelerinin babalarının izinleri olmadan kimseden oyuncak yada başka bir hediye almamaları konusunda da uyarmayı ihmal etmiyorlar. Türkiye'nin başka illerinden gelen oyuncakları Kars'ın köylerindeki çocuklara ulaştırarak çocukların mutluluğunu yaşayan Biroyuncakdasenver platformu kurucusu Taner Güneş boş zamanlarında biriktirilen oyuncakları köy çocuklarına ulaştırdıklarını belirterek:"İzinli olduğum günlerde biriktiriğim oyuncakları Kars'ın 382 köyüne götürüp minik kardeşlerimize armağan ediyoruz. Şuanda Kars'ın Bekler köyündeyiz bu gün de buradaki çocuklarımızla birlikte mutlu olmanın heyecanını yaşıyoruz. Oyuncaksız Çocuk Kalmasın sloganıyla düştük yollara, Biroyuncakdasenver olarak Isntagramda bir platform oluşturduk, sayfamız da ciddi anlemda tüm Türkiye hatta Dünya'nın bir çok yerinden insanlar destek oluyorlar, duyarsız kalmadılar. Binlerce çocuğa bu oyuncaları ulaştırdık, 80'e aşkın köyü aştık, daha 100'e yakın köyümüz var sırada. Bizim tek istediğimiz oyuncak. Özellikle hafta sonları bu oyuncakları köy köy dolaşıp çocuklarımıza armaağan ediyoruz. Tabi bu oyuncakları verirken söyleşi karşılığında veriyoruz, yani sen köy çocuğusun al senin oyuncağın yok diyerek rencide etmek için oyuncak vermiyoruz. Yani biz bu oyuncakları sizelere armağan ederken karşılığını istiyoruz, karşılığı ise yabancı insanlara yaklaşmaması gerektiğini, annelerinden babalarından izinsiz evden çıkamamları gerektiğini, kimsein anneniz babanız yokken öpüp sevip özel yerlerine dokunmamlarına müsade etmemelerini, derslerini mutlaka yapmaları gerektiğini, Boş zamanlarında hikaye kitapları okumalarını tavsiye ederek, çocuklara bu oyuncakları büyüdüklerinde bu oyuncakları başka çocuklara hediye etmelerinin sözünü alarak hediye ediyoruz. Şuana kadar 85 köyü aşkın köye gidip oyuncaklarımızı dağıttık." açıklamalarında bulundu.

 

KÜTÜPHANESİZ KÖY OKULU KALMASIN PROJESİNİ DE BAŞLATACAKLAR
Oyuncak dağıtımıyla birlikte yeni bir projelerinin daha olduğunu belirten Biroyuncakdasenver platformu kurucusu Taner Güneş; "Şimdiki yeni bir projemiz ise şöyle; nasip olursa bu yıl eylül ekim ayı gibi 10 bin botla başlayarak özellikle Kars'ın en ücra köy okullarına botla mont götürüp hediye edeceğiz. Bunun yanısıra yine gittiğimiz köy okullarında eğerki kütüphane yoksa "Kütükhanesiz Köy Okulu Kalmasın" sloganıyla kütüphanesiz köy okulu bırakmayacağız inşallah. Ayrıca bizim Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden olurumuz var. Saolsun Kars Valimiz'de destek oldular, öğretmenlerimizin gözetimi altında bu etkinlikleri yapıyoruz. Tüm destekçilerimize teşekkür ediyoruz, her kez dört elle sarıldı, iyi ki varlar, sonusz teşşekkür ediyoruz. Son olarak bir kere daha sloganımız olan Biroyuncakdasen ver diyoruz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.