SİYASET Haber Girişi : 16 Ocak 2018 22:43

Başkan Toksoy'dan Şehitler Yürüyüşü Teşekkürü

Başkan Toksoy'dan Şehitler Yürüyüşü Teşekkürü
Kars Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış Harekatının 103. Yılı münasebetiyle düzenlenen “Gençlik Şühedanın İzinde” Sarıkamış Şehitlerini Anma Törenlerine katılımlardan dolayı teşekkür mesajı yayımladı.

Kars Olay-Başkan Toksoy’un mesajı şöyle: “Sarıkamış Şehitlerini 103. Yılında ecdadımıza yakışır bir şekilde andık. Gençlik ve Spor Bakanlığının Organizasyonu, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Valiliğimiz, Kaymakamlığımız ve Belediyemiz katkıları ile Gençlik Şühedanın izinde sloganıyla gerçekleştirdiğimiz anma etkinlikleri kapsamında

5 Ocak’ta şehit yakınları ve gazilerimize Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yemek verildi.

Akşam Diyanet İşleri Başkanlığınca Sarıkamış  şehitleri ve bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin ruhları  için Kazım Karabekir Cami-inde mevlid-i şerif programı düzenlendi.

Yine akşam 10.000 kişinin katılımı ile Yukarı SARIKAMIŞ Şehitliğine meşaleli yürüyüş yapıldı. Şehitlikte şehitlerimiz için dualar okundu.

6 Ocak’ta Üniversitelerimizin Güzel Sanatlar bölümünden gelen Heykeltraş hocalarımız tarafından yapılan Kardan Heykellerin açılışını yaptık.

Akşam Şehitlerimizin anısına meşaleli kayak gösterisi yapıldı.

7 Ocak’ta Tüm Türkiye SARIKAMIŞ Şehitleri için harekat güzergahında ve ecdadının  vatan için şehit düştüğü topraklarda onları daha iyi anlamak için yürüdü. Türkiye’nin her yerinden gelen 50.000 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen Türkiye Şehitleriyle yürüyor Programına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak da katıldı.

103 yıl önce bize bu güzel vatanı bırakmak için Canlarını feda eden ecdadımızı unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Amacımız Gençlerimize atalarımızın kahramanlıklarını ve fedakarlıklarını anlatıp onların milli şuur bilinciyle yetişmelerini sağlamaktır.

Sarıkamış Şehitleri Anma etkinliklerinin büyük devlet protokolü ile anılmasını sağlayan ve Şehitlerimiz için ilçemizde yapılan 40.000 kişilik Tören Alanı, SARIKAMIŞ Harekatı Kafkas Cephesi Araştırma ve Tanıtma Merkezi, Anıt ile Tüm Şehitliklerin çevre düzenlemelerinin yaptırılması talimatlarını veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’a

Anma programı organizasyonu için Gençlik ve Spor Bakanlığına, Katkıları için Başbakanlık Tanıtma Fonuna, Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına, Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığına, Kültür ve Turizm Bakanlığına, Orman ve Su İşleri Bakanlığına, Diyanet İşleri Başkanlığına, Kars Valiliğimize, Milletvekilimize, İl ve İlçe Belediyelerimize, Kafkas Üniversitemize, Kars, Ardahan, Ağrı, Erzurum, Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine, Kaymakamlığımıza, Tugay Komutanlığımıza, Emniyet Güçlerimize, Karayolları 18.Bölge Müdürülüğüne, DSİ 24. Bölge Müdürlüğüne, Kars İl Özel idaresine, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize, Sağlık Birimlerimize, AFAD’a, SARIKAMIŞ Belediyesi Personelime, Kızılay’a, ÇAYKUR’a, ikramlarını sunan vatandaşlarımıza,

Türkiye’nin her yerinden gelen şehit torunlarına, Üniversitelere, Dışardan gelen SARIKAMIŞ Derneklerimize ve diğer STK’lara, tüm Siyasi Parti temsilcilerine, tüm hemşerilerime, tüm katılımcılara ve SARIKAMIŞ Halkına  teşekkür ediyor bir kez daha Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.